Válogassunk a konyhában! - Játsszon velünk!

vkriszti • 2014. július 21., hétfő •
Játsszon velünk, tegyük helyre a hulladékokat! A helyes megfejtést beküldők között minden héten kisorsolunk egy belépőt a Kalandvárosba. A játék 12 héten át tart, minden hétfőn kisorsoljuk az elmúlt hét nyertesét, és új játékot indítunk!
Válogassunk a konyhában! - Játsszon velünk!

A Szomhull Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. gyöngyöshermáni, szentkirályi, bogáti városrészeken házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést vezetett be.

Gyűjtési dátumok: július 30., augusztus 27. szeptember 24. október 22. november 19. és december 17.

Tudta-e, hogy

az ENSZ Környezetvédelmi Programja szerint a tengerekbe került műanyaghulladék évente 1 millió tengeri madár és 100 ezer tengeri emlős pusztulását okozza?

E heti kérdésünk:

Mit gondol, mióta jutnak tömegével a szárazföldről a folyókon keresztül a tengerekbe az eldobott műanyaghulladékok?

a) 1890-es évek

b) 1950-es évek

c) 2000-es évek

A megfejtést küldje az info@frisss.hu e-mail címre a neve, és elérhetőségei feltüntetésével, vasárnap 24 óráig!

A nyerteseket e-mailben értesítjük!

Ne feledje! Soha ne dobjuk el a természetbe a műanyag csomagolási hulladékot, mert beláthatatlan károkat okoz. Viszont az újrafeldolgozás környezeti erőforrásokat kímél meg. A műanyag italos palackokat a sárga zsákban gyűjtjük. Fontos, hogy mindig szárazon, lapítva helyezzük a zsákba, mert ezzel biztosítjuk egyrészt a szállítás gazdaságosságát, másrészt pedig az összegyűjtött hulladékbálák nem válnak gombák, baktériumok melegágyává.

közösség

további frisss

lap tetejére