Valóban jó példakép Barbie a kislányoknak?

Frisss.hu/thesun.co.uk Fotó: thesun.co.uk • 2017. március 07., kedd •
A válasz sokakat meglephet...
Valóban jó példakép Barbie a kislányoknak?

Az emberek fejében a Barbie-baba a luxus, a tökéletesség szimbóluma, így nagyon sok szülő fanyalogva vásárolja meg gyermekének a játékot. Ugyanakkor el kell ismernünk, hogy Barbie remek példát is mutathat a kislányoknak. Gondoljunk csak bele, mennyi állást betöltött már: volt családanya, tanító, űrhajós, rocksztár, szörfös vagy éppen légiutas-kísérő. Ez mind arra bíztatja a gyerekeket, hogy merjenek álmodni. Játék közben egy másik világba csöppenek, ahol a képzeletük révén bármi lehet belőlük, ez pedig a jövőjüket is befolyásolhatja.

Tavaly a Mattel hatalmas lépést tett előre a kislányok önkép-fejlődésének segítésében, amikor piacra dobta legújabb baba-kollekcióját. A babák eltérő testtípusokat mutatnak be: egy magasat, egy alacsonyabbat, valamint egy teltet is. Emellett rengeteg frizurával is megjelent, és a különböző rasszoknak is készült egy-egy baba, így a gyerekek megtalálhatják a rájuk hasonlító játékokat, ugyanakkor látják, hogy nem rossz az, ha különböznek az átlagtól. Az emberek már csak azt sajnálták, hogy Ken nem jelent meg pocakosan, hogy a fiúk is megláthassák, nem minden a kockás has és a belőtt haj.

Ezzel a lépéssel a Barbie-babák egy teljesen új szintre léptek. Az eddigi szőke, kék szemű babáktól eltávolodva, de nem elhagyva őket, mert újítani és más arcokat példaképpé emelni a lányok számára. A különböző stílusú, alakú, bőrszínű babák segítik a kislányokat abban, hogy elfogadják saját magukat, kizárva ezáltal a társadalom nyomását a tökéletességet illetően.

Barbie tehát remek példakép lehet a gyerekeknek, a maga sokszínűségével és változásra hajlandóságával. Arra ösztönzi őket, hogy bátran legyenek önmaguk.

via thesun.co.uk

közösség

további frisss

lap tetejére