Valóban Czeglédy magánügye a legfontosabb a holnapi közgyűlésen?

Frisss.hu • 2017. szeptember 13., szerda •
Lendvai Ferenc, a Fidesz frakcióvezetője a vaol.hu-nak adott interjújában beszélt arról, hogy Puskás Tivadar polgármester úr kifejezetten a józan ész pártján állva, nem is engedte, hogy a legutóbbi közgyűlésen Czeglédy Csaba ügye terelje el a figyelmet a város aktuális dolgairól. Szerinte a működőképesség megőrzése a cél.

 

Kijózanító interjút adott Lendvai Ferenc, a Fidesz szombathelyi frakcióvezetője a vaol.hu-nak. A képviselő hangsúlyozta,a mostani akciók kapcsán, hogy úgy tűnik, a szocialisták már most megkezdték a választási kampányt és jelenleg Czeglédy Csabából próbálnak mártírt csinálni. Lendvai szerint ilyenkor előkerülnek a régi szereplők, gondoljunk csak dr. Hankó Faragó Miklós egykori szdsz-es képviselőre, aki Czeglédy jogi képviseletét látja el. -Ehhez  a formációhoz csatlakozott Mécs Imre, aki szintén az SZDSZ színeiben politizált, és Szendrő Németh Tamás, a TASZ egykori jogásza, akiről köztudott, hogy az a vágya, hogy 2019-ben önkormányzati képviselő legyen. Azon már meg sem lepődtünk, amikor nem sokkal a felszólalási kérelmet követően a szintén ex-szdsz-es Varga Tamás is jelezte, hogy ő és az általa vezetett egyesület tagjai is ott lesznek a csütörtöki közgyűlésen - olvasható a nyilatkozatban. Később Szendrő Németh cáfolta azt a városban valóban többször hallott híresztelést, miszerint képviselő szeretne lenni.

 

Lendvai Ferenc hangsúlyozta, soha semmivel nem gyanúsították Czeglédyt, azt megtette a nyomozóhatóság.

Polgármester úr kifejezetten a józan ész pártján áll ebben a kérdésben, nem is engedte, hogy a legutóbbi közgyűlésen Czeglédy Csaba ügye terelje el a figyelmet a város aktuális dolgairól. 

 

A frakcióvezető azt is elárulta, hogy nem kéjes vigyorral az arcán szólította fel Czeglédyt a lemondásra, hanem kényszerűségből.  A sportkomplexum beruházást menedzselő cég felügyelő bizottsága három tagú, Czeglédy nélkül nem határozatképes a testület, nem tudják elvégezni a kötelező feladataikat. Megjegyzem, annak idején pont Hende Csaba országgyűlési képviselőnk kérte, hogy a FEB elnököt az ellenzék adja. Az is kiderült, hogy a szocialisták nyári vádjai, miszerint bármi is szabálytalanul zajlott volna a beruházás körül, mára már nevetségessé váltak. - Azért szólítottuk fel lemondásra Czeglédy Csabát, mert ezt diktálja a józan ész és a választók érdeke. A szegedi Csillag börtönből ugyanis elég nehéz mondjuk a Rohonci úton élő nyugdíjasok érdekeit képviselni -olvasható az interjúban, ahol Lendvai arról is beszél, hogy nem a városvezetéssel, sokkal inkább önmagukkal van vitájuk a szombathelyi MSZP-seknek, akik Robin Hoodot akarnak csinálni valakiből, akit egyszer már elítéltek adócsalásért. 

közösség

további frisss

lap tetejére