Vajon mivel készülnek a húsvétra a szombathelyi sportolók?

Frisss - fotó: frisss.hu, FalcoKC, Facebook • 2017. április 14., péntek •
Gusztafik Lilla, Márkus Dalma, Mohl-Benesóczky Anna, Simon Kristóf és Takács Kristóf is várja már nyuszit!
Vajon mivel készülnek a húsvétra a szombathelyi sportolók?

Minden várja már a hosszú hétvégét, amikor hatalmas falások mellett lesz idő pihenni, kikapcsolódni, tojást festeni. Egyszóval készülni a húsvéti őrületre. Nincsenek ezzel máshogy a szombathelyi sportolók sem.

Gusztafik Lilla, Márkus Dalma, Mohl-Benesóczky Anna, Simon Kristóf és Takács Kristóf megosztották velünk, hogy Ők hogyan készülnek a húsvéti ünnepekre.

Gusztafik Lilla kosárlabdázó: Imádom az ünnepeket, bármiről is legyen szó, a kedvenceim az évben. Ilyenkor végre kicsivel több időt tölthetek az otthon melegében. Hogy őszinte legyek, már nagyon régen készítettünk, festettünk az anyukámmal tojást a locsolóknak. Igazából így végiggondolva ez olyan rossz, mert annyira élveztük a készülődést,így idén nem fogjuk kihagyni a teendőink közül. Természetesen minden évben meglocsolnak nehogy véletlenül is elhervadjak. A frappánsabbnál frappánsabb verseket nyilván különlegesebb ajándékokkal díjazom, így idén is nagyon várom, milyen újításokat hoznak a locsolók. Ilyenkor nálunk összegyűlik a család és egymás társaságában élvezzük a finomabbnál finomabb ételeket. A lányoknak jó készülődést, sok locsolót, a fiúknak pedig azt, hogy idén se kíméljék a lányokat a locsolás tekintetében.

 

Márkus Dalma HVSE kézilabdázója: Húsvétkor mindig összegyűlik a család, Pestről is lejönnek a rokonok és ilyenkor mind együtt lemegyünk a balatoni nyaralónkba. Talán a közös reggelit szeretem a legjobban, amikor húsz ember egy hatalmas asztal köré ül és akár délig eszegetünk, beszélgetünk. Kisebb koromban húsvetkor mindig kaptam egy nyuszit, aki nálunk volt 3-4 hetet, aztán vissza lehetett vinni a kisállat-kereskedésbe.

 

Mohl-Benesóczky Anna, a HVSE röplabdázója: A helyzet az hogy mivel én Pesten 10 emeletes panelban nőttem fel, sajnos nem volt nagy tojás keresés és miegyéb kiskoromban,igen szerény ünnep volt,de természetesen a sonka,tojás és kalács mindig ott volt az asztalon és anyukámmal festettünk tojást,szinte mindig hagymával főztük ki és utána citrom levével és fogpiszkálóval rajzoltunk rá. Egyébként mióta Dórci megvan, sokkal jobban odafigyelünk rá, hogy ezt az ünnepet is megismerje és sokkal többet jelent most számomra, mint valaha. Szerencsére már eléggé tisztában van a dolgokkal és fel is fogja, hogy mi történik,úgyhogy lesz nálunk az udvaron tojás és ajándékkeresés,gyúrunk házi kalácsot és festünk tojást is,bár inkább csak maszatolás lesz!

 

Takács Kristóf, az AVUS vízilabdázója: Ajándékozás szempontjából ez nálunk hasonló ünnep, mint a karácsony. A nagycsaládos vacsora és a rokonlátogatás is helyet kap. Idén is hasonló lesz tervben, meglátogatjuk a nagyszüleimet húsvét vasárnapján. A locsolkodás hagyományait kevésbé ápoljuk a családon belőle, azonban kisebb koromban rendszeresen meglocsoltam édesanyámat, valamint a nagy-, és dédmamáimat.

 

Simon Kristóf, a Falco kosárlabdázója: Természetesen mi is ünnepeljük a húsvétot. Nem maradhat el a sonka, kalács, torma kombináció. Idén kicsit jobban oda kell figyelni az evésre, hiszen este fontos mérkőzés vár ránk. Fiatalabb koromban sok helyre jártunk locsolni barátokkal, testvéremmel. Manapság ez már átalakult és csak szűk családban locsoljuk meg a lányokat, hogy el ne hervadjanak!

közösség

további frisss

lap tetejére