Utak és járdák újulnak meg Náraiban

frisss.hu/Szombathelyi7Nap Fotó: Hornyák Emőke • 2017. március 13., hétfő •
Az elmúlt időszakban több sikeres pályázatot is magáénak tudhat Nárai.
Utak és járdák újulnak meg Náraiban

„Az önkormányzat több sikeres pályázatot is maga mögött tudhat az elmúlt időszakban. Mivel takarékos költségvetés mellett, adósság nélkül gazdálkodtunk, ezért pályázhattunk az adósságkonszolidációban nem érintett települések számára kiírt pályázaton” – avat be minket Németh Tamás, Nárai polgármestere.

20 millió forintot sikerült elnyerniük, melynek köszönhetően a Béke és a József Attila utcák teljeskörű felújításon mennek keresztül. „A két utca töredezett betonjárdáinak helyére új aszfaltburkolatos kerül, illetve az eddig köves, szórt bitumenes út is megújul, és az átépítés során mindkét utca aszfaltburkolatot kap” – folytatta a polgármester.
Egy másik belterületi útfelújításra kiírt pályázaton is sikerrel szerepelt a település, ami a Gagarin utcát és az Új Élet utcát érintik. Hasonlóan az előzőkhöz, itt is új aszfaltburkolatú utak készülnek 17 millió forint értékben 15 százalékos önerő mellett.

„Megtörténik a csatornafedlapok szintbeemelése is, illetve új nemesített útpadkát alakítanak ki uzsai bazaltkőből. A takarékos költségvetés lehetővé teszi, részben a működési költségekből történő átcsoportosítás terhére, hogy további járdaszakaszok újuljanak meg. Így az Ady Endre, Árpád és a Kossuth Lajos utca járdáit is átépítik.”
Így tehát az idei évben négy utca kap aszfaltburkolatot, illetve öt utca teljes járdaszakasza újul meg. Az átépítéssel érintett járdaszakasz hossza valamivel több, mint 2,5 km, azaz a település teljes járdahálózatának egynegyedét fogja az önkormányzat idén átépíteni. Ezzel a fejlesztéssel együtt már a község teljes járdahálózatának 80 %-a lesz felújított, aszfalt burkolatú.

„A kivitelezés március 8-án indult. Először a járdahálózat beton pályalemezét készíti el a kivitelező, majd ezután kezdődik az egybefüggő aszfaltozás. A járdafelújítás után kerül sor az utak átépítésére és aszfaltozására. A csatornafedlapok szintbeemelése és az útpadkák kialakításaival zárulnak a felújítások. A felújítások együttesen 48 millió 700 ezer forintba kerülnek. Az utak és járdák átadását a nyárra tervezi az önkormányzat” – nyilatkozta Németh Tamás.

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére