Klubjubileum: Úszni kell az életért!

SzR-HCs • 2014. november 14., péntek •
Az úszásterápia nagyon sokat segít, a rendszeres úszás ugyanis egészségügyileg is indokolt, hiszen nemcsak a keringésnek, a légzésnek, de a csontoknak és az izmoknak is kiváló mozgásfajta – hangzott el a Szombathelyi Egészségért Úszóklub fennállásának 30. évfordulója alkalmából szervezett jubileumi ünnepségen. A szombathelyi Május 1. söröző és étteremben Puskás Tivadar polgármester mondott köszöntőt, majd emléklapot és okleveleket is átadtak a klub támogatóinak és legaktívabb tagjainak.
Klubjubileum: Úszni kell az életért!

A három évtizedes tevékenységre emlékező ünnepi közgyűlésen elhangzott, hogy a szponzorok száma és az általuk nyújtott támogatások összege folyamatosan csökkent az elmúlt időszakban. Emellett a megyei és a városi önkormányzatok által adott segítség is kevesebb ma már. 

Sutyinszki Mihály klubtitkár köszöntője után dr. Gerencsér József elnök nyitotta meg a közgyűlést, majd dr. Molnár László ny. megyei tiszti főorvos emlékező előadása hangzott el. Ekkor hangzott e, hogy az úszóklubi tagság által biztosított úszás időtartama sajnos egy órára csökkent.

Ezt követően az úszás sportosságáról, élettani hatásairól dr. Gasztonyi Ferenc főorvos beszélt. ,,Az úszás fontossága a kardiológus szemszögéből" címet viselő előadás során megtudtuk, hogy rendkívül kellemes, komplex élettani hatása van az úszásnak.
Az esemény végén az úszóklub ,,legidősebb", 25 és 20 éve tagjai számára adtak át emléklapokat, míg a támogatók, így a Vasivíz ZRt. és a Megoldás Kft. vezetője pedig oklevelet vehetett át. Az ünnepi esemény kötetlen beszélgetéssel, pezsgős koccintással és falatozással ért véget.  
A frisss.hu a helyszínen megtudta, hogy a szervezetnek van jövője. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére