Új rekord kalapácsvetésben: Gyurátz Réka is indulhat Pekingben!

SzR-HCs • 2015. május 25., hétfő •
Az Ikarus Atlétikai Centrumban megrendezett Paulinyi Jenő és Főző János emlékversenyen a szombathelyi Dobó SE 19 éves kalapácsvetője, Gyurátz Réka 70 méter 39 centiméteres eredménnyel új utánpótlás és junior csúcsot ért el. A szombathelyiek ifjúsági világbajnok, junior világbajnoki ezüstérmes atlétája ezzel a teljesítménnyel teljesítette az idei, Pekingben lebonyolításra kerülő felnőtt világbajnokság szintjét is. A csúcstartó a frisss.hu-nak nyilatkozott az új rekordról...
Új rekord kalapácsvetésben: Gyurátz Réka is indulhat Pekingben!

frisss.hu: Milyenek voltak a versenykörülmények, illetve az időjárás mennyire volt befolyásoló tényező?

Gy.R.: A versenyen nagy szerencsénk volt, hiszen nem esett az eső, ennek nagyon örültem. Nem nagyon számítottam ekkora eredményre, mert erre a versenyre nem pihentünk rá, kemény edzések után álltunk a dobókörbe. 

frisss.hu: Milyen volt a sorozatod, illetve, hányadik dobásod ért csúcsot?

Gy.R.: Már a melegítő dobásoknál éreztük az edzőmmel, hogy itt akár nagyot is dobhatok. Utolsóra javítottam ismét csúcsot, aminek külön örülök. Ez azt jelenti, hogy, ha kell a verseny végén is tudok újítani és nem fáradok el. 

frisss.hu: Sikerült a pekingi világbajnokság szintjét elérni, de hogyan tovább?

Gy.R.: Peking előtt, július 16-19 között Svédországban lesz az év fő versenye, ez lesz a junior Európa-bajnokság. Először ott szeretnék nagyot dobni, aztán majd a felnőtteknél. Az EB-ig is minden hétvégén versenyzek, meg érettségizem is és persze sok edzés van még hátra.

Gyurátz Réka legközelebb június 17-én áll dobókörbe Szombathelyen, akkor a Németh Pál Emléknapon szeretne egy nagy eredménnyel tisztelegni a ,,dobópápa" emléke előtt.  

közösség

további frisss

lap tetejére