Új mosógépet akar féláron? Akkor most cselekedjen!

frisss.hu • 2015. október 05., hétfő •
A három hónapja indult program óriási siker, megháromszorozták a támogatási összeget.
Új mosógépet akar féláron? Akkor most cselekedjen!

Július elsején indult az Otthon Melege Program keretein belül az új, energiatakarékos mosógépek támogatási akciója. A lényeg, megfelelő mosogép választása esetén csak a vételár felét kell kifizetni. Eredetileg 12 ezer cserét tervezett támogatni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, összesen 500 millió forintos keretösszeggel. Mint kiderült, akkora volt az érdeklődés és a pályázási kedv, hogy most már 2 milliárd forintra lehet támogatást igényelni.

Ez elvileg azt jelenti, hogy mindenki  támogatásban részesülhet, aki érvényes és formailag megfelelő pályázatot nyújt be.  Jelen állás szerint tehát összesen 44 ezer korszerűbb, energetikailag hatékonyabb mosógép vásárlásához nyújt támogatást a program.

Ha érdekli a pályázat, ide kattintva olvashatja a tájékoztatást, ha pedig már el is döntötte, hogy  leendő mosógépe árának csak a felét szeretné kifizetni, akkor innen letöltheti a pályázati útmutatót.
A pályázatok értékelése folyamatos, a pályázók hamarosan kézhez kapják az energiatakarékos mosógépek megvásárlásához szükséges támogatói okiratokat. 

A vissza nem térítendő támogatás mértéke az új berendezés vételárának maximum fele, a készülék energiahatékonysági kategóriájának megfelelően legfeljebb 25-45 ezer forint. A pályázati feltételek szerint a mosógépcserével legalább 10 százalékos energia- vagy évi 20 kg szén-dioxid-megtakarítást kell elérni. 

Az NFM számításai szerint a nyertes pályázók éves szinten akár 12 ezer forintot is megspórolhatnak a víz- és az áramszámlán a mosógépcserével.

közösség

további frisss

lap tetejére