Új medencét és csapatot építenek az aligátorok

Szita Róbert terv: Gáspár Mérnöki Iroda • 2016. július 05., kedd •
Hétfőn megtörtént a munkaterület átadása, ezzel megkezdődött a Fedett Uszoda rekonstrukciója és az új fedett medence kialakítása – ezt nyilatkozta Juhász Tibor, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) elnöke, aki azt is elmondta a Frisss FM-nek, hogy ősszel a Tófürdőn játsszák első OB I/b-s meccseiket az aligátorok.
Új medencét és csapatot építenek az aligátorok

Honlapunk már megírta, hogy június 19-én bezárt a Fedett Uszoda és a következő 14 hónapban, TAO-beruházás keretében létrejöhet az új sportlétesítmény, illetve megtörténhet a Fedett Uszoda részleges felújítása is. 
A rekonstrukcióról és a szombathelyi vízilabdázók felkészüléséről az AVUS elnökét kérdeztük. 

A rekonstrukció és fejlesztés
A projekt keretében egyrészt felújítjuk a régi Fedett Uszoda teljes tetőszerkezetét, mert tűzveszélyességi és egyéb szigetelési szempontból is már veszélyessé vált. Ezzel a munkával kezdünk, majd a nyílászárók cseréit és ezek külső hőszigetelését is megoldjuk. Ez a munka október végére elkészül, aztán ideiglenesen kinyit a Fedett Uszoda a fürdő vendégek előtt – nyilatkozta Juhász Tibor, aki azt is hozzátette, hogy ezzel a felújítási munkával párhuzamosan, az uszoda mögött megkezdődik a teljesen új, 21 méter széles és 33,33 méter hosszú fedett medence építése is. Ennek átadási határideje 2017 nyara. Ez a projekt TAO-forrásból valósul meg. 

A 2,2 milliárd forintos összköltséggel megvalósuló beruházás, a Fedett Uszoda teljes felújítása, a TAO-beruházás után kezdődhet meg.
Megtudtuk, hogy a harmadik ütem, a szaunavilág, a wellness részleg kialakítása ezután indul, de ezért már a város, a Modern Városok Program keretében felelős. 

A vízilabda-csapat
Az AVUS sportolói, vízilabdázói a medencék hiányában a nyáron a Tófürdőn készülnek, októbertől pedig újra a Fedett Uszodában gyakorolhatnak. 
Nyáron megnyertük az OB II-et, szeptemberben indul majd az OB I/B-s bajnokság, az első meccseket még a Tófürdőn játsszuk, ezt a szövetség már engedélyezte. Erősítést is tervezünk, de az elsődleges célunk az OB I/B-ben maradás. Folyamatosan erősítünk, de az edzésmunkát is intenzívebbé tesszük. Pár éve még kinevettek, de ma már reális célunk lehet az OB I elérése – hangsúlyozta Juhász Tibor, akitől azt is megtudtuk, hogy a felnőtt csapat két helyen változik, miután Kutasi Rómeóval és Szőke Patrikkal nem hosszabbítottak szerződést, ők távoznak, de továbbra is elsősorban a szombathelyi fiatal és agilis játékosokra építenek. 

A vízilabdázók nyári felkészülése július 25-én kezdődik, 6 hetes edzőtábort szerveznek, napi 2-3 kemény edzéssel. Augusztusban az aligátorok együtt készülnek a kanadai junior válogatottal, de Szentesen és Szerbiában is tréningeznek majd. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére