A kőszegi nyugdíjas lesz a Coca-Cola reklámarca!

frisss • 2019. szeptember 10., kedd •
Milyen arcot vág a világszerte népszerű mémek főszereplője, a kényszeredett-fájdalmas mosolyáról ismert Hide the Pain Harold egy szélcsatornában vagy éppen egy jógagyakorlat közben? A Coca-Cola Magyarország legújabb videóiból kiderül! A márka egyik kampányának hazai reklámarca ugyanis nem más, mint Arató András nyugdíjazott villamosmérnök, azaz Hide the Pain Harold személyesen.
A kőszegi nyugdíjas lesz a Coca-Cola reklámarca!

Arató András nyugdíjazott villamosmérnök 2011-ben robbant be köztudatba, miután néhány őt ábrázoló fénykép felkerült egy ingyenes stockfotó oldalra. Jellegzetes mosolya – mely mögött sokan eltitkolt fájdalmat látnak – miatt vált internetes mémmé, nevét, a „Hide the Pain Haroldot” is innen kapta. Harold, vagyis András, aki 74 évesen világszerte az egyik legnépszerűbb internetes mém-alany, a kezdeti meglepettség után viszonylag hamar megtanulta kezelni a népszerűséget. Amióta híres lett, szerepelt reklámokban, videóklipben és saját TED-talkja is van. Mém-nevére több mint 6 millió találat van az interneten.

Idén ősszel a Coca-Cola választotta zero termékéhez reklámarcnak.  A televízióban futó Coke zero reklámból már tavaly megismert idős Mr Hadley „helyi megfelelőjeként” Harold/András is új, ismertelen dolgokba vág bele egy-egy minivideóban. Míg Mr Hadley motorra pattan és trambulinról ugrik le, miután életében először megkóstól egy cukormentes colát, addig magyar hősünk is többféle kalandra vállalkozik: kipróbálja a szélcsatornát, a búvárkodást, a jógázást, VR szemüvegen keresztül betekint a virtuális valóságba.

„Egyértelműen a szélcsatorna volt az, amelyiktől a leginkább tartottam, és ez volt egyúttal a legnagyobb kaland is. A búvárkodást korábban már próbáltam az Adrián és a Vörös-tengerben, de ez most kicsit más volt. A jógával most először tettem kísérletet” – mondta el Arató András aka Hide the Pain Harold.  Bevállalós alkatnak tartja magát: evett már például  csigát, békát, lóhúst, rénszarvast, nyers fagyott halat is,  kirándult terepjáróval a sivatagban, csavarogott arab sikátorokban. „De kipróbálnám a sziklamászást, a siklóernyőzés, és talán még egy ejtőernyős tandemugrásra sem mondanék nemet” - tette hozzá.

Az új élmények láthatóan – ahogy a Coca-Cola reklám fiktív Mr Hadley-ját is – vonzzák a sikeres, mosolyáról-tekintetéről elhíresült férfit, akinek bakancslistáján még ott szerepel, hogy eljusson a norvég fjordokhoz és egy aktív vulkánhoz.

Hide the Pain Harold kalandjait összefoglaló „És Te próbáltad már?” videó itt megtekinthető. De hétfőtől érdemes nyomon követni a Coca-Cola Facebook oldalát is, ahol az egyes élményeket bemutató videó-posztok alatt az üdítőital-márka játékra invitál: a nyertesnek valóra válhat egy bakancslistás álma!

közösség

további frisss

lap tetejére