Új igazgató a megyei katasztrófavédelem élén

SzR-TT • 2015. január 07., szerda •
A váltás mindig nehéz, ám biztos vagyok benne, hogy az új igazgató hamar átlátja a feladatát és Vas megyében is bizonyítani fog. Úgy néz ki, sikerült megtalálni számára a végleges beosztást, bízom benne, hogy Szombathelyen, illetve a megyében is kiváló munkát végez majd - ezt Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója mondta azon a szerdai ünnepi állománygyűlésen, melyen beiktatta Erdélyi Krisztián tűzoltó alezredest, az új Vas megyei Katasztrófavédelmi igazgatót.
Új igazgató a megyei katasztrófavédelem élén

A Himnusz hangjai után parancsismertetéssel, illetve a kinevezési okmányok átadásával folytatódott az ünnepi állománygyűllés. A Megyeháza dísztermében elhangzott, hogy december 22-i hatállyal a belügyminiszter kinevezte a BM OKF iparbiztonsági főfelügyelőnek dr. Takács Árpád tűzoltó dandártábornokot, az eddigi Vas megyei katasztrófavédelmi igazgatót, ezzel azonos időben Erdélyi Krisztián tűzoltó alezredest, a Tolna megyei katasztrófavédelmi igazgató-helyettest a Vas megyei katasztrófavédelmi igazgatói beosztásba nevezte ki.

Bakondy György tűzoltó altábornagy, a BM OKF főigazgatója az ünnepségen röviden méltatta az eddigi vezető munkáját. Elmondta: Vas megyében két évvel ezelőtt történt parancsnokváltás, akkor megfelelő vezetői tapasztalattal, szakami felkészültséggel, gyakorló vezetőként érkezett a megyébe Takács ezredes. Azóta a védelmi igazgatás megújult, megyei védelmi bizottság elnökével közösen kiemelkedő munkát végzett az igazgató úr, de a vörös iszap-katasztrófánál és a dunai árvíznél is kiváló szolgálatot teljesített korábban.

Bakondi altábornagy hozzátette: Most elérkezett az idő, hogy a parancsnok kreativitását országos szinten is alkalmazzuk. Új beosztása nagyon fontos, hiszen a három szakmai főfelügyelő az országos szakmai vezetés csúcsa. Tapasztalatai segítséget adnak jövőbeni munkájában. A méltatás során az is elhangzott, hogy a megyei vezetők is Vas megyeinek nevezték és sajnálják Takács Árpád távozását, ez az egyik legnagyobb elismerés, amit kaphat egy vezető.

Az új igazgatóval kapcsolatban Bakondi György elmondta: a váltás mindig nehéz, ám biztos vagyok benne, hogy Erdélyi Krisztián hamar átlátja a feladatot és Vas megyében is bizonyíthat.

Az új parancsnok hamar belepottyant a sűrűjébe. Fiatal, ám már eddig is soklat tapasztalt főtisztként, hiszen nagyon sok beosztásban szolgált, végigjárta a ranglétrát, de ő irányította a mentési munkálatokat a többi között a Rám szakadéknál is. Tolna megyében a szakma teljes vertikumát megismerhette, most pedig úgy néz ki, sikerült megtalálni számára a végleges beosztást, bízom benne, hogy kiváló munkát fog végezni, kérem, hogy segítsék munkáját - tette hozzá Bakondi György.

Erdélyi Krisztián tűzoltó alezredes, az új katasztrófavédelmi igazgató a frisss.hu-nak nyilatkozva a többi között elmondta, hogy igyekszik mihamarabb megismerni a megyei feladatrendszert, illetve a jellemző potenciális veszélyforrásokat.

Az új igazgató beiktatásán Harangozó Bertalan, a megyei védelmi bizottság elnöke, Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke, és Puskás Tivadar szombathelyi polgármester is.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére