Tuzson Bence: a nemzeti konzultáció minden magyar ember érdeke

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. április 07., péntek •
Az új nemzeti politika akkor lehet sikeres, ha minden magyar állampolgár részt vesz a döntésekben – fogalmazott a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a ,,Magyarország erősödik” című országjáró körút szombathelyi állomásán.
Tuzson Bence: a nemzeti konzultáció minden magyar ember érdeke

A városunkban tartózkodó államtitkár Hende Csaba országgyűlési képviselő, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Majtényi László megyei közgyűlési elnök és Puskás Tivadar polgármester kíséretében, péntek délelőtt megtekintette a Szombathely szívében zajló fejlesztéseket, majd sajtótájékoztatót tartott. 

A szombathelyi polgármester a közvéleményt érintő tájékoztatójában kifejtette, hogy Szombathelyen 2010 óta építkezések zajlanak, már sok minden el is készült, de több beruházás jelenleg is folyamatban van. 

A szombathelyi és a magyar emberek jól és eredményesen dolgoznak, hiszen ez teremti meg az alapját a fejlesztéseknek. Megköszönjük azt a sok tízmilliárd forintnyi fejlesztést, mely egyrészt a Szent Márton Terv keretében, másrészt a Modern Városok Programja keretében, a kormány jóvoltából zajlott a városban – fogalmazott a város első embere, aki azt is elmondta, hogy nem véletlen a sajtótájékoztató helyszíne, hiszen itt épül a Romkert átjáró, mely az Ady és a Mindszenty teret köti majd össze és általa láthatjuk majd az ókori és a középkori városrészeket. 

Puskás Tivadar beszélt még a Berzsenyi tér, a Smidt múzeum és a Savaria múzeum felújításáról is, majd arra hívta fel a közvélemény figyelmét, hogy érdemes eljönni a kétezer éve lakott és egyre inkább élhetőbb városba. 

Hende Csaba országgyűlési képviselő kiemelte, hogy minden szónál szebben beszél a tett és Szombathelyen bármerre nézünk, látjuk a tettek nyomait. 

A kormány támogatására rendületlenül és változatlanul számítunk a továbbiakban is, nem dőlünk hátra, hiszen nagyon sok még a teendő. Nagyon sok még az olyan utca, illetve járda Szombathelyen, amelyet meg kell újítani. Szeretnénk, ha minden járdán el tudnánk tolni a babakocsikat, ha egy-egy havazás után a hólapátokat is gond nélkül eltolhatnánk az ingatlanok előtt. Ehhez viszont nagyon sok erőfeszítés, az itt élők közös munkája és pénz is szükséges – fűzte hozzá Hende Csaba, aki a kormány további töretlen támogatását kérte. 

Tuzson Bence államtitkár tájékoztatója elején Szombathely és Vas megye fejlődését méltatta, ennek során kiemelte a város gazdasági életének előrehaladását, a rendkívül alacsony, 2,37%-os munkanélküliséget, az adóbevételek 75%-os növekedését, a helyi ipar minőségi fejlesztését, a közlekedés és a vasút modernizációját, a megfelelő munkaerő képzésének fontosságát, a szakképzés és a felsőfokú műszaki képzés, a duális képzés térhódítását.

Szombathelyen, aki részt vesz a duális képzésben, a tanulmányai befejezése után itt maradhat, itt helyezkedhet el, itt találhat első munkahelyére, ezzel is erősítve a magyar gazdaságot. Szombathely egyre inkább élhetőbb város lesz, a kétezer éves múlt pedig kötelez a hagyományok és a kultúra ápolására. Ezért aztán a magyar kormány mindenféle segítséget megad ahhoz, hogy az itteni tervek, közöttük a Szent Márton Terv tovább tudjon fejlődni és erősödni és a Romkert-típusú beruházások is megvalósulhassanak. Minden szombathelyinek érdeke, hogy az életérzése jobb legyen, de az is kell, hogy a turizmus még tovább erősödjön – hangsúlyozta a kormányzati kommunikácóiért felelős államtitkár.   

Megtudtuk azt is, hogy folyamatos egyeztetések zajlanak a kormány és a város között a 86-os út további fejlesztése és a 87-es út nyugat-európai úthálózatba történő becsatlakoztatásáról, és a Modern Városok Programja keretében megvalósuló beruházásokról is, melyek egyedülálló módon kifejezetten modernné, erőssé és a régió gazdasági, kulturális és oktatási központjává teszik a várost. 

Bár erősödik az ország, erősödik Szombathely, Brüsszel felől érkező veszélyforrások is kialakultak az elmúlt években, de a migráció kiteljesedése is tovább fenyeget, hiszen Brüsszel továbbra sem tett le arról a tervéről, hogy erősítse elhibázott bevándorlás-politikáját – ezzel irányította rá a figyelmet az államtitkár az elmúlt napokban született EU-határozatokra. 

Tuzson Bence hozzátette: a magyar kormánynak a leghatározottabban fel kell lépnie a migráció megakadályozása érdekében, de minden ilyen jellegű politikai csak akkor lehet hazai és nemzetközi téren is eredményes, ha bírja a magyar emberek támogatását is. Ezért indítottuk el a nemzeti konzultációt, melynek kérdőíveit már minden magyar háztartás megkapta és május 20-ig vissza is küldheti, ha számára fontos a rezsicsökkentés, a politikai élet tisztasága, a munkahely-teremtő támogatások és a kedvező adópolitika ügye.Ezért a fizetett politikai aktivista-csoportok átláthatósága nem biztosított ma hazánkban, ezeket is pénzügyileg átláthatóvá kell tenni. 

Tájékoztatója végén az államtitkár mindenkit megkért, hogy küldje vissza a kérdőívet, hiszen a nemzeti konzultáció minden magyar ember érdeke és a nemzeti politika akkor lehet sikeres, ha minden magyar állampolgár részt vesz a döntésekben. 

Újságírói kérdésre elhangzott, hogy hazánk alapvető érdeke, hogy az EU tagja, egyenrangú részese legyen továbbra is. 
Magyarországnak nagyon sok haszna van a tagságból, de az nem azt jelenti, hogy minden brüsszeli döntést el kell fogadni. Senki nem tervezi az EU-ból történő kilépést – húzta alá.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére