Tudta, hogy a megye több városában is található "okos" jelzőlámpa?

Frisss - fotó: Bodorkós Máté, Google Maps • 2017. január 27., péntek •
A legforgalmasabb és a gyalogosok által is használt kereszteződésekben találjuk ezeket.
Tudta, hogy a megye több városában is található okos jelzőlámpa?

Néhány hete már megírtuk, hogy egyre több érzékelős jelzőlámpa található a vasi megyeszékhelyen. Több kereszteződésben is azért került telepítésre, hogy segítse a gyalogos és autós közlekedést.

Sajnos az utakon tapasztalható morálnak, fejetlenségnek eredményeképp, ha egy turista véletlenül korábban nyomja meg a féket és az útburkolatba helyezett érzékelőig nem gurul a kocsi, bizony hosszú percekig vesztegelhetnek az autósok. Ezt viszont a legtöbb sofőr nyomdafestéket nem tűrő módon jelzi a "probléma" okozójának.

Körmend

Pedig egy kis odafigyeléssel és rugalmassággal áthidalhatóak ezek az esetek. Zsohár János gépjárművezető szakoktató is azon a véleményen van, ha valaki nem igazodik el ezekben a kereszteződésekben legyünk előzékenyek és udvariasak.

Répcelak

Vas megyében egyébként nem csak Szombathelyen található önállóan működő jelzőlámpás csomópontok. Négy helyen került beszerelésre, amely szintén a gyalogosok védelmét, közlekedését és a balesetek megelőzését szolgálja.

Rábafüzes

Több gázolás és karambol is történt ezekben a kereszteződésekben, így nem meglepő, hogy azonnali orvoslásra volt szükség. Az elsők között Répcelakon telepítették az "okos" jelzőlámpát, amely a 86-os főúton található.

Azonban Sárváron, Körmenden és Rábafüzesen is segíti a közlekedést ezek az eszközök. A gyalogosoknak egy gombnyomás elegendő ahhoz, hogy rövidebb várakozási időt követően keljenek át a nagy forgalmat lebonyolító kereszteződésekben.

közösség

további frisss

lap tetejére