Forma-1-es kötődés Kőszegről

Frisss/formula.hu - fotó: formula.hu • 2017. július 28., péntek •
Romain Grosjean menedzsere, valamint a brit istállójának üzletfejlesztési igazgatója remekül érzi magát Vas megyében.
Forma-1-es kötődés Kőszegről

Martin Reiss a Forma-1-es paddock legismertebb arcai közé tartozik. A rendkívül erős kapcsolatrendszerrel bíró 61 éves férfi már 1980 óta saját ügynökséget vezetett. Karrierje során olyan versenyzőket menedzselt, mint Stefan Belloff, Manfred Winkelhock, Elio de Angelis, Andrea de Cesaris és az utóbbi évek egyik legismertebb pilótája Romain Grosjean útját is Ő egyengeti.

Reiss már a Renault-t felvásárlását követően is bábáskodott, hogy Lotus legyen belőle. A Genii Capital felkérésének eleget téve segített a Csehszlovákiában született üzletember, a kereskedelmi dolgok intézésében. Majd a sors úgy hozta, hogy felkérte a McLaren tulajdonosi köre, hogy vállalja el a cégcsoport üzletfejlesztési igazgatói posztját.

Az üzleti és szakmai sikereken túl a legjobb dolognak azt tartja Reiss, hogy megismerte feleségét Edinát, akivel több Szombathelyi környéki nyaralás után döntöttek úgy, hogy Kőszegre költöznek. Fontos szempont volt, hogy egy csendes tiszta városban élhet az üzletember, ugyanakkor Bécs elérhető közelségben van. Ráadásul a Magyar Nagydíjak során még Romain Grosjean is felkeresni menedzserét az Alpokalján.

Amit kifejezetten kedvel a Martin Reiss, az McLaren cégcsoport többi leányvállalatának üzleti megbeszélése. Ilyenkor nem ritka, hogy az egyik résztvevő Bahreinben ült egy irodában, a másik vezető New Yorkból, volt,  aki a wokingi központból csatlakozott be, míg az üzletfejlesztési igazgató az otthonából, a kőszegi ház kertjéből tette. Állítása szerint a legjobb ötletek is itt születnek, mert "Magyarország egy igazi paradicsom" - állítja.

via

közösség

további frisss

lap tetejére