Tudd meg, mit árul el rólad a szemed színe

frisss.hu/blikk.hu/nlcafe.hu - Fotó:hdwallpapernew.in • 2016. november 18., péntek •
Spontán, kedves, misztikus, megbízható. Te melyik táborba tartozol?
Tudd meg, mit árul el rólad a szemed színe

Akárhogy is vesszük, a szem a lélek tükre, csak meg kell tanulni benne olvasni. Biztosan te is találkoztál már életed során olyan emberrel, akinek a tekintete teljesen felvillanyozott, megnyugtatott, kíváncsiságot vagy félelmet keltett benned. De valóban van összefüggés a szemszín és a személyiségjegyek között? A svéd Orebro Egyetem tudósai pontosan ezt vizsgálták. Lássuk, mire jutottak:

Barnák

Ez a leggyakoribb szemszín a világon, azonban rengeteg finom árnyalata van. Ritka például, hogy valakinek világos barna a szeme. Az ilyen embereket gyerekkoruktól fogva különlegesnek tartják. Spontán, független és magabiztos emberek.

A kicsit sötétebb árnyalok tulajdonosait megbízható, kedves embereknek gondolják. Igazi éjjeli baglyok, általában kevesebbet alszanak, mint mások.

Sötétbarna szeműek született vezetők, gyorsak, általában kiváló sportolók. Környezetük kompromisszum képesnek és kedvesnek látja őket.

Fotó:skincareandbeautyadvice.com

Kékek

Bár ennek is több árnyalata létezik, általában jellemző rájuk, hogy lelkileg és fizikailag is nagyon erősek, jól tűrik a fájdalmat. Az emberek szerint változékonyak és nem igazán megbízhatóak. Kevésbé hajlamosak a depresszióra, ugyanakkor befelé fordulóbbak, mint a barna szeműek.

Szürkék

Ez valójában a kék szem egyik verziója, csak több benne a festékanyag. A szürke szeműek nagyon kedvesek, alkalmazkodóak és visszafogottak tudnak lenni, de sokszor teljesen kiszámíthatatlanok. Terhelhetőek, ezért ha nehézségekkel kell szembenézniük, még inkább belevetik magukat a probléma megoldásába.

Fotó:wallpaperscharlie.com

Zöldek

Ez a legritkább szemszín, a Föld lakosságának mindössze 2 százaléka büszkélkedhet vele. Az emberek szexisnek, misztikusnak, titokzatosnak tartják a zöld szeműeket. A személyiségük olyan, mintha a barnákat ötvöznénk a kékekkel. Nagyon visszafogottak, egyeben kedvesek is. Távolságtartóbbak, mint a barna szeműek, mégis bizalmat keltenek másokban. 

Via Blikk, nlcafe

közösség

további frisss

lap tetejére