Trükkök földön és levegőben: gördeszkások versenyeztek Szombathelyen

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. augusztus 06., vasárnap •
A huszadik születésnapját ünneplő Vargaréna Skate Park adott otthont szombaton a dunántúli gördeszkások versenyének. Puskás Tivadar Szakgimnázium udvarán fantasztikus mutatványokat láttunk.
Trükkök földön és levegőben: gördeszkások versenyeztek Szombathelyen

Az ország első extrém sportpályái közé tartozik a Vargaréna Skate Park, melynek ötlete és kivitelezése egyaránt Varga Jenő sportfeltaláló, testnevelő nevéhez fűződik.

A Puskás Tivadar Szakgimnázium udvarán található extrém sportpark a BMX, az MTB, a görkorcsolya, a gördeszka és a roller sportág szerelmeseinek nyújt kiváló sportolási lehetőséget.

Az elmúlt 20 évem legnagyobb sportbeli alkotásának tartom ezt a pályát, melynek első terveit még 21 évvel ezelőtt kezdtem megálmodni, megvalósítani. Szeretnénk, ha teret nyerne ez a gördülő sportág is, mely a görkori, a BMX, a roller és a MTB mellett újra egyre népszerűbb Szombathelyen.

Ezért úgy gondolom, hogy nagyon előnyös lenne a városnak, illetve a helyi fiatalságnak is, ha a sportág szerelmeseinek nagy örömére megépülne egy ennél korszerűbb sportpálya – fogalmazott honlapunknak Varga Jenő. 

Azt láttuk, hogy már jóval a verseny kezdete előtt ment a gyakorlás, hiszen, mint azt a helyszínen megtudtuk ez a sportág is megkívánja a napi több órás tréningezést. 

Idén már a BMX-sek randevút adtak egymásnak itt, most nagy örömünkre szolgál, hogy 5 év után újra gördeszka-versenyt rendezhetünk. A mostani vetélkedésre nemcsak Szombathelyről, de vidékről, Vasvárról, Tatabányáról, de még Pécsről is számos gördeszkás érkezett.

Dunántúl egyik legnagyobb gördeszka-versenyének kiváló ez a helyszín és bízunk benne, hogy rengeteg trükköt, izgalmas és látványos versenyt élvezhet mindenki - nyilatkozta Bor Milán főszervező.

Aztán elindult a verseny, a legjobbak egyike, Mihályfi Dávid igazi klasszis módjára produkálta a jobbnál jobb mutatványokat, a zsűritagok pedig pontoztak. 

A versenyt egyébként a 22 év alatti, a 22 év feletti és a szenior kategóriában is lebonyolították, a legjobb trükköket pedig külön is díjazták. A résztvevők abban is összemérték tudásukat, hogy miközben egyikük mutatott egy trükköt, a másik gördeszkásnak ezt meg kellett ismételnie, ha sikerült, akkor ő mutathatott egy újabb trükköt. 

És most nézzük az eredményeket: 
22 év alatt: I. Hock Péter, II. Szalontai Balázs, III. Szabó Márton.
22 év felett: I. Kovács Bálint, II. Sőre Balázs, III. Bazsó Bálint.
Különdíjasok: Game Of S.Ö.R.: Mihályfi Dávid, Best Trick: Juhász Martin (transfer 360 flip), Local Hero: Gál Attila, TOP Senior: Sági Szabolcs.

Este teltházzal rendeztek vetítettek filmet a helyi gördeszkásokról.
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére