Tovább bővül Körmend kerékpárút-hálózata

frisss.hu/kormend.hu • 2017. május 22., hétfő •
A másfél évvel ezelőtt átadott, a belvárost a külső településrészekkel összekötő kerékpárút után újabb biciklisbarát fejlesztésbe kezd a körmendi önkormányzat.
Tovább bővül Körmend kerékpárút-hálózata

A Területi Operatív Program keretein belül hét különböző fejlesztés megvalósítására, összesen több mint másfél milliárd forintnyi támogatást nyert el a Körmend, melyből az egyik egy új kerékpárút kialakítását teszi lehetővé. 

A projekt eredményeként közel másfél kilométernyi új közös gyalog- és bicikliutat építenek a IV. Béla király utca és a Bástya utca csomópontjában tervezett körforgalomtól egészen a Mátyás király utcában található EGIS Gyógyszergyárig. Ez az út bonyolítja egyébként az egyik legjelentősebb kerékpáros forgalmat a városban, köszönhetően a gyógyszergyárban dolgozó közel 800 főnyi alkalmazottnak.

„Az Egisben dolgozók egy jelentős része kerékpárral közlekedik, így nagy szükség van egy különálló kerékpárútra. A célunk az, hogy tovább növekedjen a kerékpárral közlekedők létszáma a városban, ezzel párhuzamosan pedig csökkenjen a kerékpáros balesetek száma.” – mondta el Bebes István, Körmend Város polgármestere.

A bicikliút megépülésével egyébként jelentősen csökkeni fog az utazási idő is, mely javítja a városon belüli mobilitást. A település a forgalom kedvezőbb bonyolíthatósága érdekében a IV Béla király utca és a Bástya utca csomópontjában körforgalmat kíván kialakítani, mely főleg a piaci napokon jelentene jelentős segítséget a gépjárművel közlekedők számára. A kerékpárút kiépítése mellett a biciklizést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló kampányok megvalósítása is szerepel az önkormányzat tervei között.

„Nagy öröm, hogy az utóbbi időben újra egyre népszerűbb a kerékpáros közlekedés, legyen szó akár túrázásról, sportról, vagy éppen a városi közlekedésről. Mindannyiunk érdeke, hogy Körmenden is egyre többen válasszák ezt közlekedési formát. Amellett ugyanis, hogy környezetbarát, mind a mentális, mind pedig a fizikai egészségre jótékony hatással van a rendszeresen tekerés.  A mi feladatunk az, hogy biztosítsuk a biztonságos kerékpározás feltételeit és folyamatosan fejlesszük a város infrastrukturális hálózatát. EZ a fejlesztés is ezt a célt fogja szolgálni” – emelte ki a város polgármestere.

A projekt megvalósítására egyébként 256 millió forintot nyert el a város, melynek kivitelezési munkái még az idei évben megkezdődhetnek. 

közösség

további frisss

lap tetejére