Tovább bonyolódik a Czeglédy-ügy

frisss.hu • 2016. április 10., vasárnap •
Az országos médiában is téma a szombathelyi politikus gazdasági tevékenysége.
Tovább bonyolódik a Czeglédy-ügy

A következő helyreigazítási kérelmet kaptuk a Human Operator Zrt.-től:

A 2016. április 10. napján kelt "Tovább bonyolódik a Czeglédy-ügy" címmel megjelent cikkünk tartalmi részében azt a valótlan tény állítottuk, hogy a munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó Zrt. (Human Operator Zrt.) egyik alvállalkozója, a Copernicus iskolaszövetkezet. 

A 888.hu és a TV2 Tények című műsora is beszámolt Czeglédy Csaba, a szombathelyi baloldal frakcióvezetőjének céges dolgairól. Úgy tűnik, hogy a pár hete nyilvánosságra került, diákmunkával kapcsolatos kérdések, aggályok tovább gyűrűznek, egyre több forrás véli úgy, hogy nincs minden rendben a szocialista politikus cége, a Human Operator Zrt. körül. Korábban megírtuk, hogy a munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó Zrt. egyik alvállalkozója, a Copernicus iskolaszövetkezet ellen 550 millió forintos költségvetési csalás miatt emeltek vádat. A most megjelent 888.hu cikk Czeglédy 2001-es, adócsalás miatti jogerős ítéletétől a napjainkban történt McDonald’s-os botrányig egy ívben tekinti végig a politikus gazdasági tevékenységeit.

A cikk „aglis, törtető, és gátlástalan” szocialista politikusként aposztrofálja Czeglédyt, akinek „súlyos botrányokkal terhelt eddigi pályája”. Mint írják, huszonéves kora óta adócsalás, okirat-hamisítás, zugügyvédkedés, összeférhetetlen állások és egyebek kapcsán gyűlt meg a baja a törvénnyel. Köztudott, hogy 2001-ben a Rébusz iskolaszövetkezet miatt vádolta meg a rendőrség adócsalással, amely ügy jogerősen is felfüggesztett börtönbüntetéssel zárult Czeglédy számára. A Rébusz pedig több százmilliós adóhátralékot maga mögött hagyva szűnt meg…

A 888.hu összefoglalójában a következő – szintén Czeglédyhez köthető botrány – 2003-ban történt, amikor a Fiatal Baloldal – Ifjú Szocialisták Vas megyei szervezetének kőszegi választást levezető elnökeként tevékenykedett. Ebben az ügyben az elnökválasztó ülésen „4 ezer forintot fizettek voksokért”, és „több vasi szocialista politikus is arra próbálta rávenni a párton kívüli fiatalokat, hogy a felkínált pénzért az általuk megnevezett elnökjelölt személyére szavazzanak, méghozzá mások nevében.”

2007-ben ismét a diákmunka, jelesül a Rébusz 2.0 okozott gondot, miután felkerült a „nem jogerős APEH-szégyenlistára”. Ez a cég azonban már ahhoz a Human Operator Zrt. által jelzett cégcsoporthoz kapcsolódott, amelyben Czeglédy az igazgatóság elnöki pozícióját tölti be.

Végül eljutunk napjainkba is, amikor a Studentka Work iskolaszövekezet által foglalkoztatott diákok panaszkodnak arra, hogy nem kapják meg fizetésüket. Van olyan is, aki öt hónapja várja, hogy a decemberben esedékes, McDonald’s-nál végzett munkájáért járó bérét megkapja. A cikk szerint végül a McDonald’s volt kénytelen kifizetnie egyes alkalmazottakat, hogy ne mondjanak fel még többen.

Ebben az ügyben szólaltatott meg a TV2 is egy 17 éves várpalotai fiút, aki szintén a Studentka Work foglalkoztatottja volt, azonban egyetlen napi munkabérét sem utalták még át neki. A Tények információi szerint a multinacionális vállalatok nem közvetlenül a Studentkával szerződtek, a kapcsolatot Czeglédy cége, a Human Operatot Zrt. tartotta, így a multik a béreket ennek a cégnek utalták el.

közösség

további frisss

lap tetejére