Tóth Máté büszke, hogy példaképével egy öltözőn osztozhat

PCS - fotó: Haladás.hu • 2016. november 05., szombat •
A középpályás szerint az MTK ellen esélyesként lép pályára a Haladás.
Tóth Máté büszke, hogy példaképével egy öltözőn osztozhat

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgói a Ferencváros elleni diadalt követően kétszer is vereséget szenvedtek. Először a Mezőkövesd, majd a Budapest Honvéd FC otthonában kapott ki Mészöly Géza legénysége. Azonban kár lenne temetni a csapatot, hiszen még mindig az ötödik pozíciót foglalja el a zöld-fehér gárda. Ahhoz, hogy a dobogós helyekért versenyben legyenek a szombathelyiek, le kell győzniük szombaton az MTK-t. Tóth Máté, a csapat ifjú középpályása szerint minden esélye megvan a Halinak, hogy két vállra fektessék a kék-fehéreket.

Sajnos nem sikerült nyernünk Kispesten, pedig nagyon szerettünk volna három ponttal hazajönni. Kicsit fásultak voltunk, de bízom a csapattársaimban és mindent el fogunk követni, hogy legyőzzük Kanta Szabolcsékat. Szerintem ez a Hali bármire képes. Ha összefogunk, bármit elérhetünk. Mivel a bajnokság nagyon kiegyenlített, ezért egy-egy győzelem vagy vereség nem okoz akkora gondot. Véleményem szerint ez a keret megismételheti a tavalyi eredményt, sőt akár a dobogón is végezhetünk.

Te pedig aktívan hozzá is járulsz az eredményességhez, hiszen alig múltál 18 éves, de már többször is játéklehetőséghez jutottál. A Magyar Kupa-találkozók alatt kétszer is gólt szereztél. Neked milyen terveid vannak, ha csak a közeljövőt nézzük?

Véleményem szerint minden játékost az motivál, hogy jobb és jobb legyen. Ezzel én is így vagyok. Hogy a kérdésre is válaszoljak, szeretnék stabil élvonalbeli játékos lenni a Haladásnál. Aztán - felvértezve tudással és rutinnal - egy magasabb szintű bajnokságban rúgni a bőrt. Viszont ez még a jövő zenéje, addig is az első akadályt tudjuk le, és verjük meg az MTK együttesét.

Király Gábor és Halmosi Péter két igazi legenda a csapatnál. Neked milyen érzés, hogy egy öltözőn osztozol velük?

Óriási és felfoghatatlan érzés. Igazi vezéregyéniségek és mit tagadjam, őket még a televízión keresztül néztem gyerekként. Most pedig csapattársukként együtt dolgozom velük. Nekem ez hatalmas plusz motivációt ad, mert ők a legjobb példa arra, ha valamit nagyon szeretnél és teszel is érte, akkor azt bizony elérheted.

Swietelsky-Haladás - MTK
2016. 11. 05. - 15:30 (Sopron, Városi Stadion)

közösség

további frisss

lap tetejére