Torna világkupa: Berki Krisztián és Dévai Boglárka is bemutatkozott

SzR • 2016. október 07., péntek •
Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a Magyar Torna Szövetség elnöke és Koczka Tibor alpolgármester péntek délután nyitotta meg a szombathelyi világkupa-versenyt, ahol már az olimpiai bajnok Berki Krisztián is bemutatta gyakorlatát.


Nagy megtiszteltetés, hogy világkupát rendezhetünk. Remélem, hogy olyan fiatalok lehetnek itt, akik a következő olimpia esélyesei lehetnek - fogalmazott a kétszeres olimpiai bajnok, Magyar Zoltán. 

Koczka Tibor alpolgármester Szent Márton születésének 1700. évfordulójára emlékeztetve pedig ,,felemelő szeretettel", nagy örömmel köszöntötte a sportág megjelent rajongóit. 

A Magyar-vándort, a Guczoghi-szaltót, a Berki-elemet mindenki ismeri, de mi, szombathelyiek a Csillag-elemre vagyunk a legbüszkébbek - tette hozzá, majd mindenkinek kellemes sportélményt kívánt mindenkinek. 

Aztán 15 órakor a férfiak selejtezőivel már meg is kezdődtek a versenyek. A lólengésben induló Berki Krisztián a 6,7-es erősségű gyakorlatára 15.850 pontot kapott, ami abban a pillanatban az 1. helyet jelentette.    

Aztán a hölgyek is elkezdték a selejtezőket, a szombathelyi Dévai Boglárka 14.300 pontot kapott ugrásban, ez az előkelő 2. helyet érte 

Szombaton folytatódik a világkupa, ekkor 3 férfi és 2 női szerenkénti döntőt rendeznek, a versenyről élő közvetítést ITT láthatnak. 

közösség

további frisss

lap tetejére