Torna: Összeállt a világbajnoki csapat

szróbert-HCs-matsz.hu • 2014. szeptember 14., vasárnap •
Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke nyitotta meg a Swietelsky GP-t. A szombathelyi nemzetközi verseny összetett egyéni fináléjában a nőknél Böczögő Dorina győzött, míg a férfiaknál Babos Ádám a második helyen végzett. A szövetségi kapitányok pedig kihirdették az október 3-án kezdődő nanningi világbajnokságra utazó kereteket.
Torna: Összeállt a világbajnoki csapat

A VI. Swietelsky GP-n a férfiaknál Babos Ádám szerepelt a legjobban, aki valamennyi szeren kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és mindössze két tizedponttal csúszott le a dobogó tetejéről. A többi magyar is kitett magáért, Tálas Bence és Hidvégi Vid holtversenyben a negyedik helyen végzett, míg Szabó Nándor hatodik lett. Az olimpiai bajnok Berki Krisztián 15.400 ponttal első helyen jutott be a lólengés fináléjába, elmondása szerint nem volt rossz gyakorlat, viszonylag lendületes volt, de volt egy kisebb hibája, így végül nem kapta meg az eredetileg tervezett 7.0-ás kiindulót. Ezen a szeren Hidvégi Vid is döntős.

A férfiaknál öt főt már korábban jelölt a vb-keretbe Kovács István szövetségi kapitány, a hiányzó két helyről az egyéni összetett viadal után döntött. A férfi vb-keret: Hidvégi Vid, Tálas Bence, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Berki Krisztián, és a további két versenyző Vecsernyés Dávid és Dudás Norbert.

A nőknél nem indult a címvédő Makra Noémi, aki kisebb bokasérüléssel küszködik, és a világbajnokságra készülve inkább kihagyta a Swietelsky GP-t. Távollétében Böczögő Dorina versenyzett a legjobban, felemáskorlátja és talaja kiemelkedett, a bajnoknő azt mondta, hogy ezt a talajgyakorlatot a világbajnokságon is elfogadná. Gerendája nem volt tökéletes, ugrása egy kevésbé anyagerős, de biztos ugrás volt. Második lett összetettben Divéky Luca, aki például gerendán a legmagasabb pontszámmal lett finálés. A dobogó harmadik fokára a hazaiak kedvence, a szombathelyi Csillag Tünde állhatott.

A viadal után Draskóczy Imre női kapitány is kihirdette a vb-re utazó keretet: Makra Noémi, Böczögő Dorina, Csillag Tünde, Divéky Luca, Romhányi Eszter, Al-Salty Dália és Horváth Enikő. A Swietelsky GP vasárnap 15 órától a szerenkénti finálékkal folytatódik az Aréna Savariában.

közösség

további frisss

lap tetejére