Tojásból kikelő tulipánnal köszöntik a tavaszt a Herman virágkötői

frisss.hu fotó: Bodorkós Máté, Hornyák Emőke • 2017. április 08., szombat •
A tavaszi zsongás témára keltek életre a boglárkák, fréziák és jácintok.
Tojásból kikelő tulipánnal köszöntik a tavaszt a Herman virágkötői

Szombathely virágos rendezvényei közül kiemelkedik és a legrégebbi és legcsodásabb hagyományokkal rendelkezik a Savaria Floriadae Virágkötészeti Verseny, ami idén már 28. születésnapját ünnepli. A Savaria Floriadae az előző évekhez hasonlóan a feladatok összeállítója a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete. A téma a „tavaszi zsongás”, amit egyéni feladatokban kell bemutatni: fészek csokor, tavaszi koszorú, tavaszi konyhakert - növény-összeültetés. Úgy tűnik, nem lehet panasz a Herman csapatára, hiszen nemrég éppen arról számolhattunk be, hogy a szombathelyi Takács Dániel lehett az ország legjobb fiatal virágkötője. 

A Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium az idei évben negyedik alkalommal szervezett versenyt továbbá park- és kertépítést tanuló középiskolásoknak. A Savaria Parcum verseny célja, hogy az ország közvéleményét jobban megismertesse a park- és kertépítő képzéssel, valamint a képzésből kikerülő diákok szakmai felkészültségével.

A feladat során, a helyszínen kézhez kapott terv alapján, a rendelkezésre bocsátott anyagok felhasználásával kellett egy kisméretű kertet létrehozni, amint az iskola tornapályáján lehet megcsodálni.

Aki szeretné testközelből is megcsodálni a virágdíszeket, szombaton és vasárnap még megteheti a Herman Ottóban. 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére