Több százan kocogtak az éjszakában a Csónakázó tó mellett

Frisss/Facebook - fotó: Gombkötő Regina/facebook • 2017. július 02., vasárnap •
A futás szerelmeseit még a rossz idő sem tántorította el, ráadásul új részvételi rekord is született.
Több százan kocogtak az éjszakában a Csónakázó tó mellett

Egy facebook csoportnak indult, amely kinőtte magát és szombat este újabb szintet lépett. A Szombathelyi Futóklub rendszeresen várta eddig is a kocogás szerelmeseit. A korábbi években hatvan résztvevő rótta a kilométereket, ezt a csúcsot sikerült megdönteni.

A Csónakázó tó mellett óriási létszámban melegítettek fél 10-től kezdve. A facebook felhívást követően sokan jelezték részvételüket, azonban még a szervezőket is meglepte a létszám. A 2-3 éves kisgyermektől kezdve a nyugdíjas sportemberig mindenki képviselte magát. Akadtak olyanok is, akik kutyákkal érkeztek, ők körbe sétálták a tavat. Bár az időjárás nem volt túl kegyes, a futás elején a folyamatos villámlás sem tántorította el a mozgás szerelmeseit attól, hogy legalább egy kört le ne fusson.

Pátkai Attila bejegyzésében kitért arra, hogy nem számítottak a szervezők ennyi emberre. A sportember szerint kétszázan melegítettek, de nem állunk messze a valóságtól, ha ezt a számot inkább háromszázra tesszük. A rendezvény sikerén felbuzdulva a szervezők augusztusra is terveznek hasonló kocogást, igaz a helyszín még változhat.

közösség

további frisss

lap tetejére