Több ezer migráns Szentgotthárd közelében (frissítve!)

SzR-HE • 2015. szeptember 19., szombat •
A péntek esti órákban 35 busszal mintegy 2400 migráns érkezett Szentgotthárdra, aztán szombat hajnali 4 órakor 1200 emberrel egy vonat is befutott Horvátország felől. Hamarosan, 8 óra után pár perccel újabb vonat érkezett a vasi kisvárosba.
Több ezer migráns Szentgotthárd közelében (frissítve!)

8.15 - Újabb vonat érkezett Szentgotthárdra, a 12 kocsiból álló szerelvényről mintegy ezren szállltak le.  

Nem vették igénybe a szentgotthárdi ideiglenes gyűjtőpont szolgáltatásait azok a regisztráció nélkül érkező menekültek, akik az éjjel és hajnalban érkeztek Horvátországból. Minden migráns átsétált a határ osztrák oldalára és jelenleg is ott várakoznak.

Az elmúlt 10-12 órában közel négyezer menekült sétált át Ausztriába, de rengetegen még azért maradtak itt,hogy az időközben lemaradt családtagjaikat bevárják. 

A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrök figyelik a migránsok haladását, biztosítják a közrendet, és azt is, hogy vonulásuk során betartsák a közlekedési szabályokat. Szentgotthárdon az ipari park területén múlt szombaton állítottak fel a katasztrófavédelem munkatársai sátrakat, de az ideiglenes gyűjtőpontot eddig alig vették igénybe migránsok, a kialakult gyakorlat szerint ahogy leszállnak a járművekről, azonnal indulnak Ausztria irányába.

Közben tovább zajlik a diplomáciai huzavona Magyarország és Horvátország között.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére