Tizenegy fogyatékkal élő álma vált valóra Szombathelyen

Szerző: frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. május 31., szerda •
Egy nap, amikor bármit kipróbálhattak.
Tizenegy fogyatékkal élő álma vált valóra Szombathelyen

Kedd délelőtt indult Szombathelyen a Duo Day – Neked MUNKA, nekem ÁLOM! – program, ami egy különleges nyílt nap, melynek célja, hogy lehetőséget adjon fogyatékkal élő, illetve megváltozott munkaképességű embereknek és munkáltatóknak a személyes találkozására, egymás megismerésére és a kölcsönös tapasztalatszerzésre.

A sajtótájékoztatón elsőként dr. Krecskó Erika, a Vas Megyi Kormányhivatal főosztályvezetője köszöntötte a megjeleteket, majd beszélt arról, hogy 2015-ben valósult meg először a program Magyarországon. Mint mondta, a 2017-es év azért különleges, mert az tizenkilenc megyéjében egy időpontban kerül sor a rendezvényre.

A speciális nyíltnap folyamán résztvevők fél napig együtt dolgozhatnak egy számukra érdekes munkahely munkatársával, aki mentorként bevezette őket a munkakörbe, illetve testközelből figyelhetik meg egy munkavállaló mindennapi tevékenységeit. 

Ezen a napon a munkáltatók és a munkahelyi közösség megismerheti a hozzájuk érkező résztvevő egyéni adottságait, képességeit, személyiségét. 

„Megmutatjuk a megváltozott munkaképességű munkavállalóknak azokat a feladatköröket, szakmákat, amikben ők szeretnének dolgozni. Emellett szeretnénk felhívni a munkáltatók figyelmét arra, hogy a fogyatékkal élők is tudnak teljes értékű munkát végezni. Huszonegy jelentkezőt vontunk be a programba és ebből tizenegy álmát választottuk ki. Érdekes, hogy a cégek segítségével – egy hétköznapi ember számára - végtelenül egyszerűnek tűnő álmokat tudunk megvalósítani. A vágyott munkakörök meglepőek: kertész, eladó, grafikus, fodrász, tárlatvezető egy múzeumban, informatikus, cukrász, fotós, óvónő, ápolónő, irodai adminisztrátor” – mondta Baradits-Szabó Veronika, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület területi vezetője.

Az álommunka megvalósításában a Frisss.hu is részt vett. Bodorkós Máté kollégánk kalauzolta Flórián Zoltánt a fotós szakma rejtelmeibe.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére