Tíz ország legjobb tornászai Szombathelyen

szróbert-HCs • 2014. szeptember 13., szombat •
Tíz ország kilencven tornásza szerepel Szombathelyen, a hétvégi VI. Magyar Grand Prix Nemzetközi Tornaversenyen. A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint olimpiai, világ- és Európa-bajnokok is lesznek a mezőnyben. Berki Krisztián lóra száll, ám Makra Noémi saroksérülése miatt nem indul, tehát egy kicsit foghíjas lesz a női mezőny.
Tíz ország legjobb tornászai Szombathelyen

Puskás Tivadar polgármester a nemzetközi verseny főtámogatójaként örömét fejezte ki, hogy immár hatodik alkalommal találkozhatnak Szombathelyen a nemzetközi tornasport legjobbjai. Azt kérte a tornászoktól, hogy nézzék meg a város nevezetességeit, használják ki az ittlétet arra is, hogy kikapcsolódjanak, és a város nevezetességeit megismerjék.   
Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára kiemelte: a teljes magyar válogatott mezőny indul. A fiúknak és a lányoknak is kiváló erőfelmérő lesz ez, hiszen ezután alakul ki a világbajnoki résztvevők köre. A mezőnyben a teljes finn, izraeli és török válogatott is itt lesz, és közöttük nem kevesen a szerenkénti döntők esélyeseiként tornázhatnak.
A főtitkár a frisss.hu kérdésére azt válaszolta, hogy akkor lesz elégedett, ha hibátlan gyakorlatot mutat majd be az olimpiai bajnok Berki Krisztián, aztán, hogy ez mire lesz elég, ez majd Szombathely után, Kínában, a világbajnokságon dől majd el. 

Kovács István mesteredző nagyon rangos versenynek nevezte a szombathelyit, hiszen ez a főpróbája kínai világbajnokságnak. 
A vb-keretben öt hely már elkelt - Hidvégi Vid, Tálas Bence, Vlacsil Attila, Babos Ádám és Berki Krisztián biztos utazó -, további két versenyzőt pedig a hétvégi Swietelsky GP után jelöl ki a szövetségi kapitány. Majdnem európai mezőny gyűlt össze lovon, csak az angolok hiányoznak. A világbajnokságon jó volna a 24-be kerülni a férfi csapatnak. Berki Krisztián tisztességesen felkészült a világbajnokságra, így erre a versenyre is - tudtuk meg a mesteredzőtől. 
A versenyen a teljes magyar válogatott a szerekhez lép. Berki - akit az októberi, nanningi világbajnokság előtt utoljára láthat a hazai közönség - ismét bemutatja 7,0 kiinduló pontú gyakorlatát. Kovács István férfi vezetőedző tájékoztatása szerint a többiek hat szeren szerepelnek. A nők számára ugyancsak nagy téttel bír a szombathelyi verseny, mivel számukra ez a második válogató a világbajnokságra.
Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezetőjétől a frisss.hu megtudta, hogy a pénzdíjas nemzetközi versenyen mintegy 16 ezer Eurót osztanak ki a legjobb versenyzők között.

Az összetett verseny szombaton, a szerenkénti döntők pedig vasárnap kezdődnek egyaránt 15 órakor. A világbajnokság pedig október 3-án kezdődik, Kínában.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére