Tippek a vakítóan fehér ruhákért

frisss.hu • 2016. december 06., kedd •
Nem csak a reklámokban, és nem is csak a nagyon drága mosószerektől csillognak ám a fehér ruhák.
Tippek a vakítóan fehér ruhákért

1; Citrom

A rozsdás foltok, elszíneződések ellen kiváló választás, ha citromlevet keversz össze szódabikarbónával, és ebben áztatod pár óráig a fehér ruhádat. A citromlé kiváló akkor is, ha izzadságfoltos ruhát szeretnél újjá varázsolni, ilyenkor egy csepp sót keverj hozzá, és azzal dörzsöld meg.

2; Szódabikarbóna

Ez a csodaszer is képes kifehéríteni a ruhákat. A beszürkült, sokat használt fehér ingjeidet áztasd szódabikarbónás vízbe, majd pár óra múlva öblítsd ki, és mehet a mosógépbe.

3; Aszpirin

Elsőre furcsán hangzik, hogy fájdalomcsillapítóval akarunk ruhát fehéríttetni, pedig ez is működik. A mosószer mellé törj fel egy szem aszpirint, és indíthatod a mosát. 

4; Ecet

A mosópor mellé fél csészényi ecetet kell önteni ami nem csupán fehérít, de a mosógépet is tisztítja. Plusz vízlágyító hatása van, ami szintén segít. Ne aggódj, nem lesznek utána ecetszagúak a ruhák, száradás közben elpárolog a kellemetlen szag. A sötétszürkévé vált fehér zoknikat is ecetben kell áztatni egy éjszakán át és utána kell őket kimosni.

5; Mosogatógép tisztító

Ugyanúgy, ahogy a mosogatógép tisztító eltünteti az edényekről a koszt, csodát művel a ruhákkal is. Ajánljuk, hogy a mosóporos vízhez adagolj egy kevés mosogatógép tisztítót.

6; Só

Főleg a cigarettafüsttől besárgult függönyökön, asztalterítőkön segíthet a só. Természtesen itt is az áztatás a lényeg.

7; Mosódió

Bioboltokban könnyű beszerezni a környezetkímélő hatásáról híres mosódiót, ami amúgy kitűnő folttisztító. Ehhez lehet kapni mosószódát is, ami szintén fehérítő hatású.

 

közösség

további frisss

lap tetejére