Teszteltük a szombathelyi fagyizók kínálatát

kg Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 08., vasárnap •
Újra itt a fagylaltszezon, ideje nyalni!
Teszteltük a szombathelyi fagyizók kínálatát

Egy héten keresztül a nyár legkedveltebb nyalánkságáról volt szó a Frisss FM-en, és naponta 70 gombóc fagylaltot sorsoltak ki a 97,7 hallgatói között. A frisss.hu pedig ellátogatott a játékban résztvevő öt szombathelyi fagyizókba: a Dalma Fagyizó, a Dolce Vezzo Fagylaltozó-Kávézó, a Claudia Cukrászda, a Príma Cukrászda és a Deck Bistro and Bar vendégei voltunk. Ma van a kézműves fagyinap, mi így készültünk.

Minden helyen egy ízt választottunk, megkóstoltuk, majd értékeltük:

A Dalma Fagyizóban oreos gombóc került a poharunkba, hű, de finom volt! A készítők egy tejszínes fagylalt alapba darálnak valódi Oreo-kekszet, majd ezt folyékony étcsokoládéval rétegezik. Az édesség negyed óra alatt készül el, fél órát pedig a hűtőben áll. Ezen kívül népszerű az epres sajttorta, a fehércsokis málna és a Snickers ízesítésű fagyi is. A tulajdonostól megtudtuk, hogy vannak, akik csak a hagyományos ízeket (a csokisat, a vaníliásat, a citromosat és a puncsosat) kérik a tölcsérjükbe, de akadnak olyanok is, akik a különleges fagylaltokat keresik.

A második hely, ahol teszteltük a nyalánkságot, a Dolce Vezzo volt. Itt az ibolyafagyit kóstoltuk meg. A nyitás évében, 2010-ben bombaként robbant be ez az íz városunkban. Eleinte nem igazán választották ezt, de a fagyizóban lehet kóstolni is. Aki pedig kipróbálja, egyből ilyet kér. Mára már akkora sikere lett, hogy a készítők nem tudják kivenni a kínálatból. Mindenki ismeri a virágnak az illatát. Ahogy ettük, azt az illatot éreztük, csak éppen a szánkban. A vendégek körében a hagyományos ízek mellett a legkedveltebb a csokis banán a mentafagylalt.

A Claudia Cukrászdában a Raffaello-s varázsolt el bennünket. A készítők a Raffaello-golyó ízeit próbálják meg visszaadni a fagylaltban. Van egy tejes alap, ebbe kerül a kókuszos-fehér csokis sűrítmény, ezt elkeverik, majd, ha fagylalt állagú, rétegenként megkenik egy kókuszos-fehér csokis-mandulás krémmel.

A Príma Cukrászdában egy karamellás-grillázsos-fehér csokis fagyit kértünk a poharunkba. Ez húsz perc alatt elkészül. Épp annyira édes, ahogyan a nyári melegben szeretjük. Emellett kóstoltunk pisztáciás és tejcsokoládés gombócokat is, megérte!

A Deck Bistro and Bar-ban az epres-sajttorta az egyik legkedveltebb fagyi. Rétegezett, amiben egy karamellás piskótalap van középen, az amúgy tejalapú fagyiban. Mascarponés krém fogja közre a piskótalapot, ami kicsit az amerikai cheescake-kek világát idézi. Eperrel és eperpürével van bolondítva.(Mennyei volt, ahogy a sacher ízű is.)

Azt is megtudtuk, hogy a gyerekek a színek alapján választanak maguknak az édességből .Minél élénkebb, annál vonzóbb.

A tesztelt helyi fagyizók jól szerepeltek, finom volt, köszönjük!

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére