Terápiás cicája segíti az autista kislányt, hogy teljesebb életet éljen

Szerző:SpacePanda Fotó:irisgracepainting.com • 2016. augusztus 14., vasárnap •
A hat éves Iris Monet stílusában fest és világszerte vannak kiállításai.
Terápiás cicája segíti az autista kislányt, hogy teljesebb életet éljen

Az angliai Iris Grace, autista, ezért nehezen teremt kapcsolatot a külvilággal, de kivételes tehetsége van a festéshez. A hat éves kislány képei már most többezer fontért kelnek el az aukciókon, és kiállításokon is szerepelnek. Rajongói szerint festményei az impresszionista festőóriás, Monet munkáihoz hasonlítanak.

Bár az hamar kiderült, hogy az apróságnak kivételes érzéke van a színekhez és órákig képes koncertrálni ha alkotásról van szó, kora ellenére egyáltalán nem beszélt. A kislánynál több módszert is kipróbáltak, amikor azonban a lovas állatterápia sem jött be, online követői javasolták édesanyjának, hogy szerezzen be egy macskát.

A szülők megfogadták a tanácsot és befogadtak egy Thula nevű Maine Coon cicát. Ezek a fajta macsekok nem csak szépek, különösen kíváncsiak és ember-orientáltak, de jellegzetesen kedves, trillázó hangjuk van a többi macskafajtához képest.

A kislány édesanyja szerint Thula csökkentette a gyerek szorongását, és sokat segít abban, hogy nyugodt maradjon. Ahogy a macska a családhoz került, azonnal megértették egymást. Ráadásul Iris első szavait is tappancsos kis barátjához intézte. Az történt ugyanis, hogy a leányzó épp olvasott, amikor a szőrgolyó az IPadjével kezdett el játszani, ekkor rá szólt: "Ül cicus!"  

Iris ma már sehova sem megy Thula nélkül, vele van például fürdés, festés, hegedülés, utazás, és játszás közben is. A kislány pedig azóta folyamatosan mondja a magájét, bár - édesanyja elmondása szerint - a cicával sokkal többet beszél néha, amint az emberekkel.

Egy kis ízelítő Iris különleges festményeiből:

Fotók: irisgracepainting.com

 

 

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére