Teljesen megújul az Aréna utcai ovi és még hat másik Szombathelyen

Frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. február 17., péntek •
De átadtak egy kis faházat is.
Teljesen megújul az Aréna utcai ovi és még hat másik Szombathelyen

Farsangoló gyerekek énekkel és tánccal fogadták Puskás Tivadart,  Szombathely polgármesterét és Sátory Károlyt, a 10. számú választókerületének önkormányzati képviselőjét pénteken délelőtt a Szombathelyi Aréna Utcai Óvodában. De, nem csak a farsang miatt volt örömteli ez a nap.

"Szombathely Megyei Jogú Város az óvodáit is igyekszik fejleszteni minden évben. Idén, 270 millió forintból összesen 6 óvodát újítunk meg. Az Aréna Utcai Óvoda jelentős átépítésen esik át idén. Az átépítés alatt a Petőfi Sándor utcai Püspöki Áltanos Iskolában működik majd az óvoda" - mondta el Dr. Puskás Tivadar a rögtönzött ünnepség után.

Azonban nem ez volt az egyetlen projekt, ami megvalósult, hiszen Sátory Károly, a körzet képviselője a képviselői keretéből ötszázezer forintot ajánlott fel arra, hogy az óvoda udvarán egy faházat építsenek, ami nem csak az udvari eszközök tárolására alkalmas, hanem akár még játékra is.

"Az óvoda 50. évfordulója alkalmából is megújul, az már csak másodlagos, ha az ember ilyen pici dolgokban is tud segíteni, erre jó ez a képviselői keret, amit fel lehet ajánlani" - tette hozzá Sátory Károly.

A város legrégebbi és legnagyobb óvodája az Aréna utcai, ami a Szombathely történelmi belvárosában található. Nagyon sok gyerek jár ide, összesen 9 csoportjuk van, már csak ezért is fontos, hogy megújulhasson az épület.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére