Teljes az útzár a szombathelyi déli elkerülőn - Tehervonat és kamion ütközött

frisss.hu - gysev.hu- police-hu - H.Maja • 2015. május 20., szerda •
Műszaki hiba miatt nem működött a fénysorompó, vonattal ütközött egy kamion a Ják-Balogunyom-Szombathely közti szakaszon. Egészen estig nem lehet arra majd közlekedni!
Teljes az útzár a szombathelyi déli elkerülőn - Tehervonat és kamion ütközött

A Szombathely felől érkező két négytengelyes tehervonat mozdonyával ütközött a Rumi út irányából közlekedő szlovák kamion egy vasúti átjáróban tegnap éjfél előtt néhány perccel Szombathely és Ják-Balogunyom állomások között. 

Az átjáróban műszaki hiba miatt nem működött a fénysorompó és a félsorompó sem. 

A vonat személyzete az ilyen esetekre vonatkozó előírásoknak megfelelően folyamatos hangjelzést adott, és lassú, 15 km/órás sebességgel közelítette meg az átjárót. A KRESZ szabályai szerint a kamionnak a sötét fénysorompó miatt meg kellett volna állnia az átjáró előtt, azonban megállás nélkül behajtott, ezért történt az ütközés.

 A mozdony mind a négy tengelyével, a vonat első kocsija két tengellyel siklott ki, az anyagi károk felmérése folyamatban van. A kamionból olajos szennyeződés ömlött az útra. A 86-os számú főutat a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták. Szombathely és Ják-Balogunyom állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A kamion vezetőjét fejsérülésekkel - pontosabban koponya és arccsonttörtéssel - szállították kórházba, a vonat személyzete könnyű sérüléseket szenvedett.

A vasúti pálya felszabadítása folyamatban van. A Szombathely felől érkezők Táplánszentkereszt irányába kerülhetnek, míg a Körmend felől közlekedőket Szombathelyen keresztül terelik.

A műszaki mentés egész nap tartani fog, ugyanis a hatvankét tonnás mozdony mozgatására képes daru Székesfehrévárról érkezik. 

közösség

további frisss

lap tetejére