Teke: Répcelak a világ egyik legjobb csapatát verte el és élre állt!

Szita Róbert - sites.google.com/site/repcelakiteke/ - Fotó: Bodorkós Máté, Szarka Sándor és youtube.com • 2016. december 18., vasárnap •
A férfi szuperliga csúcsrangadóját nyerte meg a vasi csapat.
Teke: Répcelak a világ egyik legjobb csapatát verte el és élre állt!

Amennyiben 3750-3800 fa (a végén elég lett 3709 - a szerk.) között tudunk produkálni, akkor elégedettek leszünk és ez a teljesítmény akár a győzelemhez is elegendő lehet. Mindenre felkészültünk, meglepetést akarunk és nyerni szeretnénk – ezt még a bajnoki csúcsrangadó ifi meccsei alatt nyilatkozta honlapunknak Kiss Zsolt, a répcelakiak csapatvezetője, aki azt is hangsúlyozta, hogy amióta a BL legjobb 8 csapata közé kerültek, azóta mindig tele a csarnok, sőt már be sem férnek a nézők és az a céljuk, hogy mindenkivel megszerettessék a tekesportot és minél több helyit a csapat soraiban tudjanak. 

A férfi szuperliga tízedik fordulójából elmaradt mérkőzést pótolta a két éllovas, a rangadó előtt a szegediek pontveszteség nélkül álltak a tabella élén, a vasiak egy döntetlen miatt a 2. helyet foglalták el a vendégek mögött. Igazi presztízsmeccs volt a szombati, melynek külön pikantériáját az adta, hogy a répcelakiaknál két egykori szegedi játékos is szerepelt. A répcelakiak a friss, lendületes és fiatal gárda, míg a szegediek inkább a rutin, a sokszoros BL-sikercsapat benyomását idézték. 
A csúcsrangadón mindvégig feszült, felfokozott érzelmek között, óriási, túlzás nélkül történelmi sikert elérve a Répcelak legyőzte a hazai bajnokságban 78 (!) összecsapás óta veretlen Alabárdos-Szegedi TE együttesét, és ezzel őszi bajnok a teke Szuperligában a Répcelaki SE csapata! Nézzük a részleteket!

Az ifjúsági találkozó a Szeged fiataljainak 4-0-ás (1129-1090) győzelmével zárult, répcelaki részről Kuslics Gergely 538-, Bertha Martin 552 fás eredménnyel zárt, ezzel szemben Házi Márk 572-, Karsai Dániel pedig 557 fáig jutott.

A répcelaki tekecsapat hivatalos weboldalának beszámolója szerint Szegedről is népes szurkolói különítmény utazott el a vasi kisvárosba, ennek megfelelően pedig kiváló hangulatban zajlott a mérkőzés. Az első sor első két játszmáját kisebb rémálomként élték meg a répcelaki szimpatizánsok, ugyanis Ritter Tamás szettpont nélkül, Kakuk Levente pedig mindössze egy fél egységgel állt 60 gurítást követően Ernyesi Róbert, illetve Szél Tibor ellen. A szerb színekben megannyi világbajnoki aranyérmet szerző Ernyesi ihletett formában teljesítette a 120 vegyes penzumot, és végül meg sem állt 687 fáig, míg Ritter Tamás 602 fát ütött. Kakuk Levente a relatíve visszafogott kezdést követően behúzta a győzelmi strigulát (620-586), így 1-1-es állásnál, 51 fás szegedi előnynél érkezhettek a második kör játékosai. Ekkor úgy tűnt, ezúttal is nehéz lesz megállítani csongrádi alakulatot.

A mérkőzés második felvonásban aztán nemcsak visszahozta a reményt ifj. Brancsek János  és Zapletán Zsombor, de a finisre már a Répcelak is győzelmi eséllyel fordulhatott! Ifj. Brancsek kiélezett csatát vívott a szerb világklasszis Igor Kovacic-csal, az ütközetből pedig utóbbi tekés jött ki jobban (642-620) így újabb értékes ponttal gazdagodtak a vendégek. Zapletán Zsomborra is hasonlóan nehéznek látszó párharc várt Fehér Béla ellen, azonban a szimpatikus szegedi játékosnak kiújult egy korábbi sérülése, így már a 29. dobásnál kénytelen volt cserélni Karsai Ferenc szakvezető, és Márton János igyekezett felvenni a harcot répcelaki vetélytársával, kevés sikerrel. Zapletán 620 fával és négy begyűjtött szettponttal zárt, míg Márton 534 fát ütött, így a mérkőzés ezen stádiumában 2-2-re álltak a csapatok, de már a Répcelak állt jobban 13 egységnyi különbséggel!

A záró sorban Molnár Pálra és Vörös Milánra várt a könnyűnek egyáltalán nem ígérkező feladat, hogy minimum megtartson 1 fányi előnyt, illetve begyűjtsön legalább 1 csapatpontot, ezt pedig két rendkívül rutinos szegedi tekés, Kiss Norbert és Karsai László ellen kellett abszolválni.
60 gurítást követően 1-1 szettponttal állt mind a négy játékos, és mindössze 1 fa különbség volt a Répcelak javára, így ha lehet, még inkább fokozódott a hangulat a csarnokban!

Ha korábban azt írtuk, hogy rémálomszerűen indult a találkozó a Répcelak számára, akkor valószínűleg a Szeged is így élhette meg a befejező 60 gurítást, ugyanis a fennmaradó 4 játszmát Molnár és Vörös dominálta, ez pedig mindkét versenyzőnek pontokat ért (előbbi tekés 609-, utóbbi 638 fával zárt, míg versenytársaik 605, valamint 597 fát ütöttek), így a tomboló hazai nézők és játékosok legnagyobb örömére 6-2-es (3709-3651) Répcelaki SE győzelemmel zárult a fantasztikus ütközet!

A csapat aztán így ünnepelt. 

A Kiss Zsolt edző által dirigált Répcelak ezzel egy egészen szenzációs ősz végére tette fel a pontot, miután veretlenül (a mérleget mindössze egy zalaegerszegi döntetlen "csúfítja") őszi elsőként zártak a hazai Szuperligában, egy ponttal megelőzve a Szegedet, ráadásként pedig nemzetközi színtéren (előbb az arannyal zárt NBC-kupán, majd a Bajnokok Ligájában) sem talált legyőzőre!

A gárdára most egy rövid pihenő vár (pontosabban a válogatott kerettagok, azaz Kakuk, Zapletán, ifj. Brancsek és Molnár az ünnepek között sem állnak le teljesen), ugyanis január 21-én, az Ajka elleni idegenbeli mérkőzéssel fog folytatódni a hazai pontvadászat.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére