Téged is kiráz a hideg A Fehér király filmelőzetesétől

Frisss.hu/hvg - Fotó: youtube.com • 2017. február 21., kedd •
Dragomán György világhírű regénye márciusban érkezik a mozikba.
Téged is kiráz a hideg A Fehér király filmelőzetesétől

Dragomán György A fehér király című regénye az évek során már harminc nyelven megjelent. A művet kiadták angolul is, így került Alex Helfrecht kezébe, aki elhatározta, hogy filmet készít belőle. A brit filmes, és felesége Jörg Tittel rendezésében készült adaptációban, a sztori főhősét a 12 éves Lorenzo Allchurch alakítja. A filmben olyan híres színészek is feltűnnek, mint Jonathan Pryce (A Karib-tenger kalózai), Agyness Deyn (Ave, Cézár!), Greta Scacchi (A játékos), vagy Olivia Williams (Hatodik érzék).

Dragomán György családjával a nyolcvanas években menekült a Ceausescu-diktatúra elől Magyarországra. (A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium diákja volt, ahol feleségét Szabó T. Annát megismerte.) A nagysikerű regény azt mutatja be, hogyan éli meg egy kamasz, ha apját a szeme láttára hurcolják munkatáborba, hogyan vészeli át az ő hiányát, illetve miként birkózik meg a család hazugságaival és sötét titkaival.

A film világpremierje tavaly nyáron, az edinburghi filmfesztiválon volt. A magyar közönség március 9-én izgulhatja először végig a hazai mozikban. 

via hvg

közösség

további frisss

lap tetejére