Te szedd: Önkéntesen a tiszta Magyarországért! (frissítve!)

SzR • 2015. május 15., péntek •
Ma indult és egész hétvégén tart a TeSzedd! akció, amelyhez előzetesen mintegy 115 ezren jelentkeztek szerte az országban. Szombathely önkormányzati képviselői délután találkoztak az emlékmű parkolójánál. A hulladékgyűjtési akció az emlékmű és környékére, illetve a Parkerdőhöz vezető gyalogútra terjedt ki. Lendvai Ferenc frakcióvezető (Fidesz) honlapunknak elmondta, hogy olyan területeket igyekeztek megtisztítani a képviselők, amelyek nem feltétlenül a legfrekventáltabbak, de mégis szemetesek. A jobb- és baloldal helyi reprezentánsai egyetértettek abban, hogy a pár órás munka után szebb lett a parkerdei környezet.
Te szedd: Önkéntesen a tiszta Magyarországért! (frissítve!)

Az ötödik akció elsődleges célja, a szemét eltüntetésén kívül, hogy növeljék az emberek érzékenységét a természet iránt, szeretnék megértetni, mennyire fontos a szelektív hulladékgyűjtés, ezáltal az újrahasznosítás segítése és a hulladék keletkezésének megakadályozása is.
Pénteken Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Bornemissza János, Poroszló polgármestere nyitja meg az országos akciót a Heves megyei településen, de a vasi helyszíneken kívül Szolnokon, Kiskunhalason, és Budapesten is lesznek rendezvények, emellett a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium dolgozói is csatlakoztak a szemétgyűjtési mozgalomhoz.

További információkat ITT talál!

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére