Te miért szereted Szombathelyt?

PCS - fotó: Frisss.hu • 2017. június 12., hétfő •
Mindenkinek van egy nyomós oka, hogy miért kedves szívének a vasi megyeszékhely! Ezúttal Gáspár Eszter, Mikos Patrícia, Jagodits Zsuzsi, Németh Márió és Nagy Jonathan osztja meg az olvasókkal érveiket...
Te miért szereted Szombathelyt?

Több ezer éves története van Szombathelynek és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy talán a világ legjobb helyén élhetünk. Földrajzi elhelyezkedésért épp olyan szerethető, mint a gazdag természeti kincseiért. Kíváncsiak voltunk, hogy az ismert szombathelyiek között ki, miért szeret itt, Vas megye szívében élni? Erre a roppant egyszerű kérdésre felel Gáspár Eszter - Esto, Mikos Patrícia, Jagodits Zsuzsi, Németh Márió és Nagy Jonathan.

 

Gáspár Eszter - Esto, énekesnő, műsorvezető: Túlzás nélkül állíthatom, hogy nagyon szeretek Szombathelyen élni. Imádok a nyári estéken a Fő téren sétálni és borozni a barátaimmal. Szeretem, hogy a város nem túl nagy és könnyen megközelíthető minden. Ráadásul vannak megszokott helyeim, ahol mindig ismerősökbe botlok. Azt veszem észre, hogy egyre több rendezvény van a vasi megyeszékhelyen és ezt minden alkalommal ki is szoktam használni. Mindig is szombathelyi voltam és nincs a terveim között, hogy elköltözzek.

 

Mikos Patrícia, a Haladás VSE-Sportiskola röplabdázója: Rengeteg érv szól Szombathely mellett. Elsősorban a gyökereim idekötnek és számomra a legfontosabb dolog a család, épp ezért még jobban szeretem ezt a várost, mint a világ bármely más helyszínét. Nagyon jó fekvése is van, hiszen nagyon közel a határ és hiába megyeszékhely, nem túlzsúfolt. Élhető, szerethető város és kifejezetten jó a közbiztonság, ami nem utolsó szempont, főleg egy család szempontjából.

 

Jagodits Zsuzsa, a Frisss FM 97.7 hírszerkesztője: Mit jelent számomra Szombathely? Egy csomó emléket, értékes közösségeket, hogy bármerre járok a városban, ismerősökbe botlom. A focit, hiszen mikor megszülettem, Apa Hali meccsen volt, aznap megvertük a Honvédet 2-1-re. Aztán 4 évesen már én is ott szurkoltam a lelátón. Aztán a tánc fővárosát, hiszen én is a Savaria TSE-ben táncoltam több mint egy évtizedig! Az ovit, a sulit, a Derkovits-lakótelepet. Épp tíz éve, hogy a munkám miatt elköltöztem Budapestre, de érdekes, hogy a szombathelyiek ott is megtalálják egymást, így csak ritkán volt honvágyam. Most pedig már a családot és az otthon melegét, ahol boldogan fogom felnevelni a fiam, aki nemrég született. Tudom, hogy akár az ország egyik legjobb iskolájába is járhat, hogy rengeteg sportág közül választhat és nagyobb biztonságban lesz, mint bárhol máshol az országban. Szerencsésnek érzem magam, hogy ide dobott le a gólya.

 

Németh Márió, a Szombathelyi-Swietelsky-Haladás VSE labdarúgója: Ezer szállal kötődök a vasi megyeszékhelyhez. A család, a barátok mellett a profi sportkarrierem is ideköt. Talán azért különleges hely Szombathely, mert rengeteg sportbarát él itt, ami érthető is, hiszen nagyszerű labdarúgó és kosárlabda együttese van a városnak. Hihetetlen jó érzés például a Falco mérkőzéseket a lelátóról nézni és gyönyörködni, ahogy több ezer ember szurkol. Ugyanilyen nagy élmény játékosként ugyanezt átélni a pályán. Ha egyszer mégis távoznom kellene a városból, nagyon nehéz búcsú lesz az számomra. Viszont biztosan tudom, hogy átmeneti lesz a "szakításunk", mert mindig itt leszek otthon.

 

Nagy Jonathan, az ország egyik legismertebb bűvész-illuzionistája: Szombathelyen születtem és világéletemben itt éltem, sok lehetőséget kaptam, amik azzal jártak volna, hogy el kell költöznöm, de erre soha nem lettem volna képes. Nagyon szeretek itt élni minden megvan, ami nekem kell. Ha nincs, akkor van egy autóm, amivel mindenhova ellehet jutni és visszatérni. Barátaimmal szeretünk kijárni a Fő tére vagy a Csónakázó tóhoz lazítani. Szerintem Szombathelyen nagyon összetartanak az emberek és ennek nagyon örülök, én ezt, akkor éreztem igazán mikor megszavazták nekem a Cirkusz fesztivál aranydíját hihetetlen érzés volt. Nagyon sok bűvészes videóm Szombathely nevezetességeit mutatja be, sőt az új videómban is főszerepet kap az egyik. Annyira nem akarok elmenni Szombathelyről, hogy most kezdtem itt építkezni.

közösség

további frisss

lap tetejére