Tartalékos kerettel szenvedtek vereséget a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasai

Frisss - fotó: Tóth Arnold • 2016. október 29., szombat •
Molnár Anna volt a hazaiak leghasznosabb játékosa.
Tartalékos kerettel szenvedtek vereséget a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasai

A csapat irányítója, Gusztafik Lilla civilben, a pálya szélén ülve követte az eseményeket, így társainak nélküle kellett megvívni soron következő mérközését. Már a feldobáskor érződött, hogy ez a mérkőzés más lesz, mint a többi, hiszen kemény védekezéssel lepték meg egymást a csapatok. Emiatt hosszú percekig nem született kosár. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a felek, Fekete pazar játékának köszönhetően előnyre tett szert a Kanizsa. Földi triplája csak arra volt elegendő, hogy lőtávolságban maradjon a hazai alakulat.

A folytatásban Rózsa is elsüllyesztett egy trojkát, azonban az egyenlítés csak nem akart összejönni, hol egy pontatlan befejezés, hol egy labdavesztés miatt. Ekkor már bemelegedett a vendégektől Fuisz is, így a különbség is nőtt.  Szabó László rendesen cserélgette játékosait, hogy ezzel megakassza az ellenfelet, de ez csak átmeneti megoldást nyújtott a szombathelyieknek. A hajrára aztán a tartalékos és fáradt hazaiak ellen egy magabiztosnak tűnő győzelmet arattak a darazsak.

A vereség ellenére bizakódásra ad okot, hogy sok fiatal jutott szóhoz, amely a bajnokság későbbi szakasában akár pozitív hatást is kiválthat.

Szabó-Haklits Zsuzsanna csapatkapitány szerint bíztató jövő elé nézhet a SzoESE, hiszen rengeteg tehetséges fiatal áll rendelkezésre

A vereség ellenére elmondható, hogy fokozatosan fejlődik a csapat. Sajnálatosan több meghatározó játékosunk nem állhatott rendelkezésünkre, így a fiataloknak kell fokozatosan felvenni a ritmust.

A vereségek, valamint a sérülések miatt alaposan megváltozott a szerkeszet és az összeállítás is.

Ne feledjük azt se, hogy nyáron többen távoztak is, így gyakorlatilag a nulláról kellett építkeznünk. Épp ezért csapatkapitányként több feladat esik rám.

A vasi kosárlabda szerelmeseinek nem hiszem, hogy be kellene mutatni téged. Mégis meglepetés volt, hogy rövid szülési szabadság után már a pályán vagy.

Egy játékvezetői vizsga miatt tértem vissza, aztán itt ragadtam. Nyilván közel sem vagyok csúcsformában, leginkább a dobások terén kell javítanom. Azonban ettől szép ez a sport, minden edzés és mérkőzés egy új lehetőség.

 

Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület-Sportiskola - Kanizsai Vadmacskák SE
50-86
(15-23, 14-21, 11-20, 10-22)

SzoESE: Simon C. 5/3, Földi 3/3, Szabó-Haklits 3/3, Uszkai 2, Molnár A 13.
csere: Feigl 8, Jakubovics 7, Rózsa 5/3, Pados 2, Horváth 2, Kovács K. -, Plózer -.
Vezetőedző: Szabó László

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére