Targoncások versenye a parkolóban

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 17., szombat •
Összefogtak a szombathelyi nagyvállalatok és 3 géptípuson megversenyeztették anyagmozgató munkavállalóikat.
Targoncások versenye a parkolóban

A BPW-Hungária Kft. parkolójában már kora délelőtt nagy volt a sürgés-forgás. Az anyagmozgatók versenyét az EPCOS és a BPW szervezésében, valamint az LuK, iQor, Delphi részvételével rendezték. Három géptípuson minden vállalat 3-3 versenyzőt, összesen 45 targoncást állított starthoz. 

A versenyt a homlokvillás (klasszikus targonca), a vontató és a gyalogkíséretű gépkategóriában bonyolították le, az eseményről a Frisss FM 97.7 a helyszínről ÉLŐben tudósított. 

A nyilvános eseményt 3 nagy targoncagyártó vállalat, a STILL, a KUHN és a JUNGHEINRICH kiállítása kísérte. A nagy gyártók összesen 8-10 gépet állítottak ki, ezeket pedig nemcsak megnézték az érdeklődők közelről, de ki is próbálták azokat. A gyerekek felülhettek, és felnőtt kíséret mellett utazhattak is a munkagépeken. 


A gyerekeknek és felnőtteknek ügyességi játéktargoncás versenyeket szerveztek, ezeken pedig izgalmas nyereményekkel is gazdagodtak az apróságok.


Takács Balázs, az Epcos Kft. ügyvezető igazgatója a helyszínen elmondta honlapunknak, hogy ez a verseny is jól mutatja a szombathelyi nagyvállalatok összefogását. 


Mai rendezvényünk is a különböző cégek dolgozóinak és családtagjainak szólt, hiszen itt nemcsak az anyagmozgatással foglalkozó kollégák, de a gyerekek is kiválóan érezhették magukat. A verseny azért fontos, hogy egy kicsit összemérhessék erőiket a kollégák, ez idő alatt megismerhették egymást, így pedig egy jövőbeli probléma esetén bizalommal fordulhatnak majd egymáshoz - tette hozzá Takács Balázs.

A versenynek otthont adó BPW-Hungáriánál egyébként saját targoncás gyakorlópálya is üzemel, ahol nemcsak az új kollégák betanító képzése folyik, hanem a tapasztalattal rendelkező munkatársak is gyakorolhatnak.

Az eredményhirdetésen megtudtuk, hogy a gyalogkíséretű gépkategóriában Pesti Krisztián (Delphi) győzött, a 2. helyen Major Zsolt (EPCOS), a 3. helyen pedig Janzsó Anita (EPCOS) végzett.

A homlokvillás gépeknél Hujber Imre (BPW) végzett az élen, a 2. helyezett Papp József (BPW), míg a 3. helyezett Komáromi Zoltán (EPCOS) lett.

A milk run kategória végeredménye: 1.Pataki László (BPW), 2. Cenkov János (BPW), 3. Svertsits Márton (Delphi).
Az összesítésben BPW,  Delphi, TDK-EPCOS, Iqor és Luk sorrend alakult ki. 

A verseny után, a helyszínen arról is értesültünk, hogy az együttműködő szombathelyi nagyvállalatok a kezdeményezést folytatják és a jövőben is hasonló versenyek megszervezését tervezik. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére