Tallin: Pars Krisztián megint a legnagyobbat hajította

szróbert-masz.hu • 2014. június 21., szombat •
Az európai atlétika nagy hétvégéje a mostani. Szombaton és vasárnap négy kategóriában találkoznak egymással a földrész nemzeti válogatottjai. A magyar csapat az észtországi Tallinban, az első osztályban áll rajthoz - megmérkőzve Belgium, Fehéroroszország, Észtország, Finnország, Görögország, Írország, Litvánia, Norvégia, Portugália, Románia és Szlovénia legjobbjaival. A 12 fokos nyár és az erős szél ellenére olimpiai bajnokunk, Pars Krisztián ezúttal is simán nyert kalapácsvetésben.
Tallin: Pars Krisztián megint a legnagyobbat hajította

A csapat pénteken, átmozgató edzés keretében megismerkedett a verseny helyszínével, az esti csapatértekezleten megtörtént a rajtszámok kiosztása is.

A magyar atléták közül elsőként a combérzékenységgel bajlódó Pars Krisztián lépett a küzdőtérre, pontosabban a dobókörbe. Magyar idő szerint pár perccel 12 óra előtt kezdődött a kalapácsvetés. A Dobó SE versenyzője az első sorozatban 73,37-ig jutott, majd egy érvénytelen kísérlet következett, harmadikra pedig 71,52 métert mutatott az észt eredményjelő, negyedikre aztán már 75,26 méterre repült a szer, ez pedig - mint később kiderült - győzelmet ért.

A második helyen a mezőny másik klasszisa, a szlovén Primoz Kozmus végzett 73,02-vel, a harmadik helyet pedig a finn David Söderberg hódította el, eredménye 70,81 méter volt.

Észtországi élményeiről Pars Krisztián személyesen is beszámol rádiónk vasárnapi Sportdélután című műsorában. 

közösség

további frisss

lap tetejére