Takács Kristóf lőtte az első szombathelyi OB I-es gólt

SzR-aligator.hu - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. október 04., szerda •
A történelmi meccsen nem volt egy súlycsoportban az AVUS és a BL-győztes Szolnok, de a hazai pólósok is minden dicséretet megérdemelnek.
Takács Kristóf lőtte az első szombathelyi OB I-es gólt

Világ- és olimpiai bajnokokkal teletűzdelt Bajnokok Ligája-győztes és magyar bajnoki címvédő Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP ellen kezdték meg OB I-es szereplésüket a szombathelyi pólósok. Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) keményen küzdött, de a tudás és a rutin győzött. 

Már az első percektől látszott, hogy a Szolnok (még) nem a szombathelyi pólósok kategóriája, de – tudtuk, hogy – nem is őket kell megverni Matajsz Márk ,,fiainak”. 
A szombathelyi fiúk a Hajmási, Kiss Cs., Baj, Ekler, Garancsy, Takács összeállításban szálltak medencébe, majd Cvetic, Polovic, Ukumanov, Galambos, Kurucz és Kovács B. is szerepet kapott. A BL-győztes, magyar bajnok pedig a Kardos – Mezei, Zalánki, Bátori, Gocic, Prlainovic, Jansik kezdőcsapattal vitézkedett, de Hangay, Aleksic, Younger, Cuk, Szeghalmi és Fülöp is megmutatta magát a szombathelyieknek. 

A Fedett Uszoda lelátója zsúfolásig megtelt, a mintegy háromszáz szakértő szurkoló azt láthatta, hogy a negyed végén már 0-6-ot mutatott az eredményjelző. Az AVUS  ,,rutinrókája”, az Európa-bajnok Kiss Csaba a felsőlécet bombázta szét. Ezután újabb ,,könnyű” gólokat lőttek a vendégek, majd 0-8-nál történelmi pillanatokat élhettünk át, amikor Kiss Csaba az egyik emberelőny kijátszása végén Takács Kristófot játszotta  meg, aki a rövid sarokba bombázva megszerezve az AVUS első OB I-es találatát. Aztán megint ők jöttek, de 1-13-nál Garancsy is betalált, a félidőben 2-13 volt.

A harmadik negyedben sem változott a játék képe, a BL-győztes nagyon magabiztos volt és noha Kovács B. hárított párszor, már 2-19 volt az állás az utolsó negyed előtt. A negyedik játékrészben Ekler büntetőből megszerezte az AVUS harmadik találatát, a vége 3-23 lett, a közönség pedig felállva ünnepelte a hazaiakat és persze a világverőnek számító szolnokiakat is. 
A szombathelyiek történelmi gólját szerző Takács Kristóf honlapunknak elmondta, hogy a BL-győztes végig magasabb sebességi fokozatban játszott és minden poszton erőfölényben volt, a szombathelyiek így is a lehető legjobb formájukat hozva akarták a közönséget kiszolgálni.

Bízom benne, hogy az ezen a meccsen szerzett tapasztalatok még kamatoznak  majd az igazi riválisok ellen – tette hozzá Takács. 

Az AVUS a bajnokság 2. fordulójában a Fradi otthonában vendégszerepel, október 7-én. Az sem lesz könnyebb meccs.    
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére