Szurkolói bejárást tartottak a Haladás Sportkomplexumban

Haladás Sportkomplexum Facebook • 2017. június 23., péntek •
A Rohonci úton a szombathelyi közönség megtekinthette az építkezés jelenlegi állását, betekintést nyerhetett az ősszel átadásra kerülő stadionba és sportcsarnokba.
Szurkolói bejárást tartottak a Haladás Sportkomplexumban

Csütörtök kora este szurkolóknak nyílt lehetőség arra, hogy a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. vezetésével körbejárják a Haladás Sportkomplexumot, betekintést nyerjenek az építkezés utolsó fázisába. A szervezők több mint 15 fővel járták be a területet.

Az építkezés az utolsó fázisba érkezett, a sportcsarnok villamos és gépészeti alapszerelési munkái, szárazépítése befejeződött, elkészült az emeleti részen levő acélszerkezet is. Megkezdődtek az elektromos szerelvényezési munkák, a sportcsarnok homlokzati munkái, felállványozásra került a keleti, nyugati és déli homlokzat. A kivitelezők mindhárom homlokzaton jól haladnak a homlokzati hőszigetelési munkákkal.

A homlokzatépítéshez használt állványról készül el a sportcsarnok díszvilágítása, valamint az áttört terpesztett lemez attika kialakítás is.
A stadion acélszerkezet PTFE membrán szerelése a csapadékgyűjtő vápa szintjéig hamarosan befejeződik, mindössze az északnyugati sarok szerelése van hátra, ami várhatóan 2 héten belül elkészül. Ezt követően kerül sor a homlokzati – vápa csatorna alatti – PTFE membrán szerelésére. A stadion acél, és üvegszerkezetű védőkorlátjai jórészt a helyükre kerültek.

A szurkolók megtekinthették a VIP épület részeit is. A parkoló teljes területén elkészült a végleges bazalt beton szerkezet, a VIP szinten befejeződtek az építőmesteri, gépészeti és elektromos alapszerelési munkák is.

A bejáráson az új futballpálya területét is meglátogatták, ahol a pályaépítés durva földmunkáival elkészültek, a kivitelezők részleges talajcserével javítottak az altalaj talajfizikai jellemzőin. A pálya építő kivitelező megkezdte a füves pálya locsoló rendszer alapcsövezési munkáit.
Az építkezéssel a kivitelezők a megfelelő ütemben haladnak, az elkövetkezendő négy hétben többek között megkezdődik az egyik leglátványosabb munkafolyamat, a labdarúgó pályafűtés rendszerének kiépítése is.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére