Szurkoljunk együtt a magyarokért a szombathelyi Torna Challenge Világkupán!

PCS-SzR • 2016. október 08., szombat •
Lesz kiért szorítanunk ma is a tornász világkupán, hiszen az olimpiai bajnok Berki Krisztián mellett ott lesz a mai szerenkénti döntőkben a hazai közönség támogatását élvező Dévai Boglárka is.

Ahogy korábbi cikkünkben jeleztük a szombathelyi megmérettetés idén már nem Grand Prix-ként került a versenynaptárba, hanem Világkupaként. Az sem volt titok, hogy Dévai Boglárka is ott van a magyar indulók között. Most pedig megtudhatjuk azt is, kikkel találkozhatunk és kikért szoríthatunk a hétvégén az Aréna Savariában.

A nők mezőnyében ott lesz Böczögő Dorina, aki vezeti a pontlistát és Dr. Magyar Zoltán szerint egy eredményes versenyzést követően akár növelheti előnyét is a magyar tornászhölgy. Böczögő és Dévai mellett a magyar csapatot erősíti Kovács Zsófia és Divéky Luca is.

A férfiak között is hasonló kvalitású sportolókat találunk. Mindenképpen ki kell emelni Berki Krisztián nevét, aki hosszú sérülését követően néhány hete tért vissza. Az olimpiai bajnok mellett pedig láthatjuk Babos Ádámot, Boncsér Krisztiánt, Kállai Zoltánt, Vágner Leventét, Fehér Márkot, Schweigert Dávidot és Vecsernyés Dávidot is a Világkupán.

Pénteken elkezdődtek a szerenkénti selejtezők, erről ITT írtunk, és cikkünkből azt is megtudhatták, hogy dr. Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke és Koczka Tibor alpolgármester nyitotta meg a rangos sporteseményt. Szombaton 15 órától bonyolítják le a döntők első felét. A férfiak talajon, gyűrűn és lólengésben, míg a hölgyek ugrásban valamint korláton mutathatják be gyakorlataikat. Vasárnap délután 15 órától kezdődő finálékban pedig a férfiaknál ugrásban, korláton és nyújtón, a gyengébbik nem képviselői között gerendán és talajon hirdetnek győzteseket. 

A MAGYAR CSAPAT

NŐK

Böczögő Dorina (ugrás, talaj)
Dévai Boglárka (ugrás, talaj)
Kovács Zsófia (korlát, gerenda)
Divéky Luca (korlát, gerenda)

 

FÉRFIAK

Berki Krisztián (lólengés)
Boncsér Krisztián (talaj, ugrás, nyújtó)
Babos Ádám (gyűrű, korlát)
Kállai Zoltán (lólengés, gyűrű)
Vágner Levente (talaj, ugrás, korlát)
Vecsernyés Dávid (nyújtó)
Fehér Márk (talaj, nyújtó)
Schweigert Dávid (gyűrű)

közösség

további frisss

lap tetejére