Szombaton Tóth Géza emlékverseny lesz Szombathelyen

Frisss - fotó: Hornyák Emőke • 2017. március 07., kedd •
Immár hatodik alkalommal rendezik meg a vasi megyeszékhelyen a súlyemelők egyik legkedveltebb erőfelmérőjét.
Szombaton Tóth Géza emlékverseny lesz Szombathelyen

Tóth Géza örökre beírta magát a vasi vasi sportélet nagykönyvébe. A legendás magyar súlyemelő és mesteredző 157-szeres országos csúcstartó és világcsúcs is köthető a nevéhez. Az olimpiai ezüstérme mellé több EB és VB érmet is szerzett pályafutása során. Visszavonulását követően pedig edzőként tevékenykedett Géza bácsi. 2011 októberében hunyt el a kiváló sportember, emlékét pedig azóta is súlyemelő versennyel őrzi a város.

A kedd délelőtt megtartott sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar köszöntötte az érdeklődőket. A város polgármestere beszédében elmondta, hogy Tóth Géza mindenki számára egy követendő példakép. Ő volt az, aki megalapozta Szombathelyen a súlyemelő sportot.

Ezt követően a szintén olimpiai ezüstérmet szerző Márkus Erzsébet vette át a szót. A jelenleg a Haladás VSE súlyemelő szakosztályának vezetőjeként dolgozó többszörös magyar bajnok elárulta, hogy a felnőtt női és férfi válogatott is tiszteletét teszi a megmérettetésen. Ráadásul az erőfelmérő egyben válogató is lesz a szövetségi kapitányoknak. A szombathelyi emlékversenyt követően derül ki, hogy ki képviselheti országunkat az áprilisi Európa-bajnokságon. A Haladás VSE súlyemelői közül tizenegyen vesznek részt a megmérettetésen. 

Kalmár Attila, a Pannonsport Szervező és Marketing Kft. ügyvezető igazgatója örömmel jelentette be, hogy a Tóth Géza emlékverseny az egyetlen pénzdíjas megmérettetés a súlyemelők számára. A nap végén az első helyezett 500, a második 300, míg a bronzérmes pozícióban végző férfi és női sportoló 200 eurót tehet zsebre.

Szombaton a verseny 9 órakor kezdődik, majd 11:30-kor megkoszorúzzák Tóth Géza szobrát, ezt követően kerül sor az ünnepélyes megnyitóra. A rendezvény késő estig tart. (a hatalmas érdeklődésre való tekintettel módosultak az időpontok, az alábbi plakáton még az eredeti kiírás látható)

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére