Szombaton rangadóval nyitnak a zöld-fehér röplabdás lányok

PCS - fotó: ugytudjuk.hu • 2016. október 19., szerda •
Zajos nyár áll a Haladás VSE-Sportiskola csapata mögött. Közel három hónapos felkészülés után a hétvégén a PTE ellen kezdik meg a bajnoki küzdelmeket Mucsi Péter lányai.
Szombaton rangadóval nyitnak a zöld-fehér röplabdás lányok

Tavaly az NBII. nyugati csoportját toronymagasan nyerte meg a Haladás csapata. A rájátszás, valamint a döntő mérkőzéssorozatokban sem találtak méltó riválisra a szombathelyiek. Az aranyérem után az élvonalba jutásért vívhattak ki-ki meccset a vasi lányok, a siker azonban elmaradt.

Egy viszonylag csendes felkészülési időszak végén kerestük meg a csapat szakvezetőjé, Dr. Mucsi Pétert, akivel a hétvégi mérkőzésről is váltottunk párt szót. 

"Bajnokcsapat, bajnokcsapat" - zúgott néhány hónappal ezelőtt a Sugár úti csarnokban. Mi történt azóta az együttessel?
Néhány hetes pihenőt követően augusztusban álltunk neki az alapozásnak, majd pedig a taktikai gyakorlatokra helyeztük a hangsúlyt. Sajnos idén sem úsztuk meg a csapatépítést.

Ezek szerint voltak távozók és érkezők is?
Pontosan így van. Tóth Zsuzsanna, Kiss Brigitta és Végh Júlia felhagyott az aktív sporttal, Magyar Liza a pécsi egyetemen, míg Varga Nikolett a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület játékosaként folytatja pályafutását. Érkezők is vannak szép számmal. Öt serdülőkorú lány csatlakozott a felnőtt kerethez: Vécsey Veronika, Majczán Lili, Horváth Kata, Varró Dóra és Sövegjártó Eszter személyében. Továbbá Merklin Ferencné és Mhol-Benesóczky Anna szülés után, míg Mikos Patrícia tanulmányai miatt kihagyott másfél év után áll a csapat rendelkezésére.

Így nehéz lenne pontosan meghatározni egy végső célt, hiszen szinte új kerettel vág neki a Hali a bajnokságnak.
Mivel a tavalyi kezdőcsapatból négy játékos már nem áll rendelkezésünkre, ezért szinte új csapatot kell építenünk ebben a szezonban. Célként az 1-5. hely valamelyikének megszerzését, illetve a fiatalok csapatba illesztését, tapasztalatszerzést tűztük ki célul.

Szombaton a szombathelyiek egyik mumusa érkezik a vasi megyeszékhelyre. Mit vár a PTE-PEAC elleni mérkőzéstől?
Ellenfeleink közül a Balatonfüred kerete jelentősen megerősödött, hasonlóan hétvégi ellenfelünkhöz,a  PTE PEAC csapatához. A tavalyi bajnokságban egyetlen csapatnak, a pécsi lányoknak sikerült bennünket kétszer legyőzni. Ennek tudatában nehéz mérkőzésre számítok. Biztos vagyok abban, hogy fiatal csapatunk mindent elkövet, hogy örömet szerezzen szurkolóinknak. Boldog lennénk, ha sokan segítenék a helyszínen csapatunkat, szurkolnának a HVSE lányainak.

mezszám

név

1

VÉCSEY VERONIKA

2

VARGA RÉKA

3

DEMÉNY LAURA

4

VARRÓ DÓRA

5

ZOLTÁN ANNA

6

FARKAS BARBARA

7

MARTON GABRIELLA

8

FAZEKAS SZILVIA

9

MIKOS PATRÍCIA

10

DEMÉNY LIZA

11

MERKLIN FERENCNÉ

12

SÖVEGJÁRTÓ ESZTER

13

MOHL-BENESÓCZKY ANNA

14

HORVÁTH KATA

15

DABRONAKI EMESE

16

HORVÁTH DÓRA

17

BOKOR LAURA

18

DANCSECS NIKOLETT

20

MAJCZÁN LILI


Haladás VSE-Sportiskola - PTE-PEAC
2016. október 22. 17:00 - Sugár úti sportcsarnok

 

közösség

további frisss

lap tetejére