Szombathelyi racketlon sikerek

SzR • 2014. november 24., hétfő •
A lengyelországi Wroclawban november 20-23 között rendezték meg a racketlon csapat és páros világbajnokságot. A nemzetközi racketlon évad utolsó versenye fényes szombathelyi sikerekkel zárult. Képünk egy korábbi Sákovics-siker alkalmából készült.
Szombathelyi racketlon sikerek

A sort Sákovics Péter kezdte, aki a szenior kategória +55-ös számában diadalmaskodott a német Antonio Zeoli partnereként. A páros világranglista vezető Sákovics és 5. helyezett Zeoli esélyesként érkezett a VB-re és első kiemeltként a 16-os táblán annak megfelelően szerepelt. Elsőként a svédek legjobb párosát búcsúztatták 15 pontos különbséggel. Az elődöntőben az angolok következtek, akik csak fallabdában tudtak győzni.

A döntőt egy szlovák-cseh duóval játszották Sákovicsék és a recept ugyanaz mint az elődöntőben: három számban győzni egyben pedig kis különbséggel kikapni. Nos, a tervet tökéletesen megvalósították, még a pontkülönbség is azonos lett.

Ezzel a győzelmével Sákovics Péter az egyéni világbajnoki cím mellé - amit augusztusban, Londonban nyert - megszerezte a kategória páros VB címét is. Az éremtárból már csak a csapat arany hiányzik és ennek pótlására a VB utolsó két napján volt lehetőség, ahol a Magyar Szenior Válogatottban /+55-ös korosztály/ két szombathelyi játékos is szerepelt. Sákovics Péter mellett, aki egyúttal a szövetségi kapitány tisztét is betölti Vaida Florin szerepelt a nemzeti csapatban. A szenior +55-ös csapat két egyéni és egy páros számból áll. Mindenki egy 11 pontig tartó szettet játszik mind a négy sportágban / asztalitenisz-tollaslabda-fallabda-tenisz / és az a csapat nyer, amelyik összességében több pontot csinál. A magyar csapat az első meccsét a svédekkel játszotta és nyerte meg, köszönhetően a jó asztalitenisz és tenisz teljesítménynek.
Az elődöntőben a német csapat következett, amelynek egyik fordulópontja Vaida Florin nevéhez fűződik: a németek játékosa / egykori Bundesliga játékos / asztaliteniszben már 6-1-re vezetett, de Vaida fordított és nyert 11-7-re, ami komoly megnyugvást jelentett a magyar csapat számára.

A vasárnapi fináléban az első kiemelt angolok következtek. Mindjárt az első számban, asztaliteniszben remekeltek a szombathelyiek, hiszen Sákovics 11-3-ra, míg Vaida 11-0-ra hozta a meccsét és ezzel megalapozták a győzelmet. Sákovics meglepetésre minden számban nagy különbséggel győzte le ellenfelét és a páros is hozta a kötelezőt, ami azt jelentette, hogy Vaida Florinnak már nem is kellett teniszeznie. Két VB ezüstérem után első alkalommal világbajnok a Magyar Racketlon válogatott!

A világbajnok csapat tagjai:
NAGYIVÁNYI GYÖRGY        Budapest
PÁSTI MIHÁLY            Kalocsa
SÁKOVICS PÉTER        Szombathely
VAIDA FLORIN            Szombathely
Az eredményhirdetéskor Sákovics Pétert a két aranyérem átvétele után még egyszer szólították a dobogó legfelső fokára. Ő lett a 2014-es versenyévad FIR WORLD TOUR RACE  szenior győztese.

közösség

további frisss

lap tetejére