Szombathelyi pólósok Szentesen

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. augusztus 24., szerda •
Keményen készül a vízilabda OB I/B szeptemberi rajtjára a Matajsz Márk vezetőedző irányította Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) felnőtt csapata. Karácsonyi Vazult és a többi vízilabdázót a Tófürdőn lestük meg.
Szombathelyi pólósok Szentesen

A szombathelyi pólósok felkészülési programja szerint ezekben a napokban, egészen augusztus 27-ig a felnőtt együttes az ifjúsági és a serdülőgárda társaságában Szentesen edzőtáborozik és vív edzőmeccseket a helyi és a környékbeli csapatokkal. A részletekről Matajsz Márkot kérdeztük.

A felkészülés során, ezekben a napokban mire helyezik a fő hangsúlyt?
A fizikális munkára különösen nagy gondot fordítunk, az augusztus 20-án véget ért hét volt ebben a tekintetben a csúcsterhelés. Sok úszás, lábterhelés, lábtempó szerepelt a programban, de már játszottunk is, hiszen az ausztrál válogatott itt tartózkodásakor többször is megmérkőztünk a messzi földrészről érkezett fiatalokkal. Igaz, hogy más szabályok szerint játszottunk, de jól szolgálta a felkészülésünket mindhárom meccs. 

Hogy érzi, összeszoktak már a fiúk?
Úgy érzem, jó úton járunk, nincs panasz, a fiúk kiválóan állnak a munkához. Egyre jobban összecsiszolódnak a csapattagok és engem is egyre inkább megértenek a srácok. Le a kalappal előttük, mindenki kitűnő munkát végez, nagyszerű a hozzáállása mindenkinek, ha így folytatjuk, szép szezon elé nézhetünk.

Összeállt már a csapat?
Bár sokan nem vagyunk, minden poszton készen állunk. A tétmeccseken vigyáznunk kell majd, hogy ne kapjunk eltiltásokat és se az edzéseken, se a meccseken nem sérülhetünk meg.

Hétfő óta Szentesen edzenek, mi a program? 
A felnőttek számára továbbra is a fizikai munka az elsődleges, délelőtt erőnléti edzéseket tartok, aztán délután már előkerül a labda is, a játék kerül főszerepbe, hiszen az egy hét alatt hódmezővásárhelyiekkel, a szentesiekkel és a békéscsabaiakkal is megmérkőzünk. 

Augusztus 29-től újra Szombathelyen edzenek az aligátorok. 

közösség

további frisss

lap tetejére