Szombathelyi fotós képei szerepelnek a NatGeo 2017-es naptárában

frisss.hu Fotó: Vass Péter Bexter és Hornyák Emőke • 2016. december 07., szerda •
Vass Péter fotói nem először és vélhetően nem utoljára jelentek meg a magazinban és online felületén.
Szombathelyi fotós képei szerepelnek a NatGeo 2017-es naptárában

Tudtad, hogy a te képeidet választották?

Pár hete megkerestek a szerkesztőségtől, és a Kárpátaljai vízesés kép nagyobb méretét kérték el nyomtatáshoz. Ma reggel az újságosnál láttam meg a 2017-es naptárat, amiben két képem is szerepel benne. Nem számítottam rá, kellemes meglepetés ért.

Szerinted miért pont ezt a kettőt választották?

Az első képnél - ami a Balaton déli partján készült - nagyon különlegesek a partra vetett jégképződések. Szemben éppen a Badacsony látható. Egy különleges látványt sikerült megörökítenem. A másik képem a Kárpátaljai vízesést ábrázolja, amit szerencsémre jókor, naplementében fotóztam. Ez a két kép az, amibe a legtöbb energiát és odafigyelést fektettem idén.

Sok mindent fotózol, mik a 2017-es tervek?

A jövő évre terveim között szerepel egy videos blog elindítása. Ebben nagy hangsúlyt fektetnék a Hogyan készült? részre. Szeretném azt is bemutatni az embereknek, hogy egy-egy kép mögött mi is van, kezdve a kép megtervezésével a felkészüléssel és az elkészítéssel. A másik téma pedig a kezdő fotósok segítésével foglalkozó fejezet, ahol apró fotós trükköket és praktikákat adok. A jövő évi képeimbe a természet mellé szeretném becsempészni magát az embert, bemutatva mennyire aprócskák vagyunk mi a természeti erőkkel szemben.

Te is ezekre a képekre vagy a legbüszkébb? 

 Ez a két képem kapott legnagyobb elismerést, így ezekre vagyok a legbüszkébb. De mellettük van egy másik különlegesség is, pár hete egy különleges alkalommal sikerült méterekre kerülni a Szentatyához és készítettem róla egy képet. Sajnos a körülmények mostohák voltak, de az érzés megfizethetettlen.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére