Szombathelyi csapat nyerte a Diákolimpia Játékos Sportverseny döntőt Egerben

frisss.hu • 2017. március 27., hétfő •
A Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata bizonyult a legjobbnak.
Szombathelyi csapat nyerte a Diákolimpia Játékos Sportverseny döntőt Egerben

Szombaton rendezték meg a 2016/2017. tanévi Diákolimpia Játékos sportversenyének országos döntőjét, amelynek idén Eger adott otthont. A verseny során az I-II. korcsoportban a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata bizonyult a legjobbnak. A Diákolimpia idén ünnepli a 30 éves jubileumát.

A Diákolimpia Játékos sportverseny a legfiatalabb iskolás korosztálynak szól, és a sport játékos és közösségi élményét nyújtja a 6-10 éveseknek. A felkészülés és a versenyek során cél, hogy a mozgást igazi örömforrásként éljék meg a gyerekek, és ezek az élmények megalapozzák a későbbi rendszeres testmozgás iránti igényüket.  A versenyzés során 18 fő (lányok és fiúk egyaránt) alkot egy csapatot, amelyek tíz különböző feladat során mérik össze ügyességüket (például futás váltóbottal, kötélhajtás, kötélhúzás, floorball váltó, stb.)

A versenyen országosan 5166 gyermek indult el, és 8 csapat, azaz összesen 144-en jutottak a döntőbe a következő településekről: Kiskunhalas, Gyula, Budapest, Agárd, Eger, Törökbálint, Szombathely (2 csapat). A döntőre szombaton az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban került sor. A megnyitó ünnepségen részt vett Habis László, Eger város polgármestere, és Balogh Gábor, az MDSZ elnöke. Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a szülinapos versenyzőket köszöntötte, továbbá tevékeny részt vállalt az eseményen az első versenyszám elindításával. A díjátadásban Martonné Adler Ildikó, Eger város alpolgármestere működött közre.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi végeredmény született: 

1. helyezett: Zrínyi Ilona Általános Iskola, Szombathely

2. helyezett: Újlak Utcai Általános Iskola, Budapest

3. helyezett iskola: Bálint Márton Általános Iskola, Törökbálint

 

közösség

további frisss

lap tetejére