Szombathelyen is tüntettek a pedagógusok

frisss.hu, MTI Fotó: Hornyák Emőke • 2016. március 30., szerda •
Három iskola vett részt a csendes megmozdulásban. Az oktatási államtitkár ugyanakkor jelezte: köznevelési kerekasztalt tartja jó megoldásnak az oktatásban felmerült problémák megtárgyalására.
Szombathelyen is tüntettek a pedagógusok

A februári demonstáció után most csütörtök reggel nyolctól kilencig mindenféle bekiabálás vagy transzparens nélkül, békésen, de határozottan várakoztak a pedagógusok három szombathelyi oktatási intézmény előtt. A Bercsényi Miklós Általános Iskola előtt nem csak a tanárok, hanem néhány szimpatizáns is megjelent.

Hasonlóan nyugodt volt a helyzet a Nagy Lajos Gimnázium és az Aranyhíd Nevelési- Oktatási és Integrációs Központ előtt is.

A Nagy Lajos Gimnázium előtt

Közben Budapesten nagy tömegek mozdultak meg. A Tanítanék mozgalom által hirdetett akcióval kapcsolatban Palkovics László kijelentette: az "ilyen típusú akciókat" nem tartja helyesnek, ennek ellenére azoknak a tanároknak, akik részt vettek abban, munkajogi következményekkel nem kell számolniuk, de az elmaradt órákat pótolni kell majd. 

Hangsúlyozta, hogy továbbra is a köznevelési kerekasztalt tartja jó megoldásnak az oktatásban felmerült problémák megtárgyalására. A kerekasztalon már egy sor eredményt elértek, például a pedagógusminősítési rendszerben és a nyugdíj előtt álló tanárok ügyében, emellett folytatódik a pedagógusbér-emelés és az állami fenntartó szervezetének átalakítása is. 

Az Aranyhíd Nevelési- Oktatási és Integrációs Központ előtt 

Arra a felvetésre, hogy kedden kétoldalú tárgyalásokat kezdeményezett a kormánnyal a civil közoktatási platform, Palkovics László leszögezte: az alternatív kerekasztalt meghívták a köznevelési kerekasztal ülésére, és nem érti, hogy miért nem akarnak azon részt venni. "A magyar oktatás ügye nem privát dolog" - fogalmazott az államtitkár, hozzáfűzve: nem szeretnének külön tárgyalást folytatni.

közösség

további frisss

lap tetejére