„Szombathely Visszavár” – kilenc hallgató kapott ösztöndíjat

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke és Tóth Arnold • 2015. december 13., vasárnap •
Bátorfi János György és Horváth Bence gépészmérnöknek, Geröly Dániel villamosmérnöknek, Horváth Lídia és Kulcsár Luca tanítónak, Kiss Virág Ágota, Markó Regina és Varga Nikolett óvodapedagógusnak, Sümegi Barbara pedig háziorvosnak tanul. Nekik segít a ,,Szombathely visszavár" felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj.
„Szombathely Visszavár” – kilenc hallgató kapott ösztöndíjat

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013. április 25. napján tartott ülésén alkotta meg a „Szombathely visszavár” felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjról szóló rendeletet. A rendelet hatálya azon szombathelyi lakóhellyel rendelkező nappali tagozatos hallgatókra terjed ki, akik a pályázati felhívásban meghatározott hiányszakmákban az első diploma megszerzése érdekében kezdik vagy folytatják tanulmányaikat.


Az ösztöndíjban részesülő hallgatók felsőfokú tanulmányaik – aktív hallgatói jogviszonyuk időtartama - alatt havi 50.000,- Ft ösztöndíjban részesülnek. A hallgatók kötelesek a felsőoktatásról szóló törvény szerinti államilag finanszírozott tanulmányi időn belül diplomát szerezni, és a hiányszakmában Szombathelyen elhelyezkedni, és az ösztöndíj folyósítás időtartamának megfelelő ideig dolgozni.

Puskás Tivadar polgármester ünnepnapnak nevezte, hogy a hiányszakmában tanuló, az előírt kritériumoknak megfelelő szombathelyi fiatalok közül újabb kilencen részesülhetnek havi 50 ezer forintos támogatásban. 
A város azt szeretné, hogy ahol emberhiány mutatkozik, ott az megszűnjék, Szombathely jövője ugyanis attól függ, hogy a tudásukat a szombathelyiek javára kamatoztatják majd – tette hozzá a Puskás Tivadar. 

Rettegi Attila, az oktatási és ifjúsági bizottság elnöke arról beszélt, hogy Szombathely gazdaságában ma már nem a munkanélküliség, hanem bizonyos szakmákban a munkaerőhiány okozza a problémát. 
Becsüljék meg ezt a lehetőséget, és Szombathelyre visszatérve legyenek sikeresek, mondta a bizottság elnöke. 

A diákok nevében Horváth Bence, a NYME gépészmérnök hallgatója köszönte meg a város által biztosított lehetőséget.  

Az ösztöndíjasok száma idén tehát 9 diákkal bővült, így összesen már 34 diák részesül ösztöndíjban. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére