Szeptemberben már kész lehet az M86-os

frisss.hu, vg.hu, MTI • 2016. május 10., kedd •
Várhatóan ősz elejére készül el a Csorna-Hegyfalu szakasz is, így gyorsforgalmi úton utazhatunk Győrig.
Szeptemberben már kész lehet az M86-os

„Májusban több közútfejlesztési beruházás kezdődik, és még az idén számos fejlesztés befejeződik. A jövő évi büdzsé tervezetében 280 milliárd forintos forrásmennyiség szerepel a kiemelt közúti fejlesztésekre, idén ilyen célokra 160 milliárd forintot különítettek el” – írja a vg.hu. 

A csornai elkerülő út első ütemét, amely 12,5 kilométer hosszú, kétszer két sávos még 2015 szeptemberében adták át. A szakasz megépítésével megvalósult a város észak-dél irányú elkerülése. A város központjában az átadás előtt naponta több mint 19 ezer jármű haladt át, amelyből 7500 nehézgépjármű volt.  A második ütemben elkészülő 4,45 kilométer hosszú kétszer két sávos út Csorna kelet-nyugati irányú elkerülését biztosítja majd. A szakasz az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna déli szétválási csomópontjától indul, majd külön szinten keresztezi a 86-os utat, valamint a Szombathely-Hegyeshalom vasútvonalat.

Még 2014-ben

„Vas megye székhelye várhatóan szeptemberben kapcsolódik be a gyorsforgalmi hálózatba – közölte a Világgazdasággal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) –, akkor adják át az M86-os Hegyfalu–Csorna szakaszát, ezzel teljesen kiépül az autóút Szombathely és Csorna közötti szakasza.

Az M85-ösön a Sopron, majd az országhatár elérését biztosító fejlesztések májusban a Csornát elkerülő út második ütemével folytatódnak. Az M85-ös és az M86-os beruházásai a korábban erősen túlterhelt főutak kiváltásával mentesítik a településeket az átmenő forgalomtól.” – írja továbbá a portál. 

közösség

további frisss

lap tetejére